Freee Doves Farm


vafle








VAFLE

Přísady: (pro1osobu)
3 vejce
300 ml mléka
240 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá
1/2 vanilkového cukru
5 g tuku (zhruba 1 malá lžička)

Postup:
Vše smícháme dohromady a necháme chvíli odstát, těsto trochu zhoustne. Pokud máte malá vejce, těsto malinko nařeďte mlékem. Poté lijeme na rozehřáty vaflovač, pečeme dozlatova a můžeme servírovat! Navrch je výborný skořicový cukr, marmeláda s kysanou smetanou, nebo cokoliv dle Vaší chuti a fantazie.

 

vosi hnizda








VOSÍ HNÍZDA

Přísady:
160 g mletých piškotů (kupovaných či doma upečených)
60 g mletých ořechů
40–60 g másla
1 bílek
100 g ml. cukru (dělala jsem bez cukru)
4–5 lžic rumu

Krém:
110 g másla
80–110 g cukru
1 PL rumu

Postup:
Formičku vysypáváme cukrem, vmáčkneme těsto, uděláme důlek, který naplníme krémem a přilepíme piškot nebo kolečko z lineckého těsta.
Špičku hnízda můžeme máčet v čokoládě a následně sypat ořechy.



PIŠKOTY

Přísady:
2 vejce
100 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
75 g cukru moučky nebo krystalu (včetně vanilkového)
2-3 PL vlažné vody
citronová kůra

Postup:
Žloutky + cukr + vodu ušleháme do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do ušlehaných žloutků vmícháme nejdříve mouku a pak jemně sníh.
Na pečící papír děláme lžičkou piškoty.
Pečeme na 170 stupňů asi 10–15 minut dozlatova.

 

 

rolada








OŘECHOVÁ ROLÁDA

Přísady:
5 vajec
5 vrchovatých lžic cukru krupice
špetka soli
3 vrchovaté lžíce Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 vrchovatá lžíce mletých ořechů

Postup:
- vejce, cukr a sůl ušleháme do světlé pěny
- zamícháme mouku a ořechy
- pečeme na 180 °C 10 min
- ještě horkou roládu srolujeme i s papírem a hned zase rozbalíme a necháme vychladnout
- naplníme šlehačkou nebo oblíbeným krémem

 

 

koblizky bez lepku









TVAROHOVÉ KOBLÍŽKY

Přísady:

1 vaničkový tučný tvaroh
3 vejce
50 g cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
240 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku

Postup:
Všechny ingredience včetně tvarohu smícháme, těsto není tuhé. Rozpálíme olej, aby v něm koblížky plavaly (lze použít malý kastrůlek).
Dvěma lžícemi nebo mokrýma rukama tvarujeme kuličky a dáváme přímo do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Hotové můžeme pocukrovat.

makovec








BRAMBOROVÝ MAKOVEC

Přísady:
160 g vařených jemně nastrouhaných brambor
100 g mletého máku
3 vejce
100 g cukru krystal
200 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 vanilkový cukr
200 ml bílého jogurtu

Postup:
Nejprve v míse vyšleháme vejce s cukry do pěny. Pak přimícháme jogurt a nastrouhané vychladlé brambory, mouku smícháme s jemně mletým mákem a přes sítko přesejeme do vaječné směsi. Nachystáme si pekáček nebo zapékací mísu, do níž vložíme pečící papír a vlijeme makovou směs. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Tento makovec je vláčný i několik dní.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.