Freee Doves Farm


layer cake








VÝBORNÝ DORT PRO ALERGIKY

Přísady:
125 g cukr krystal
6 lžic slunečnicového oleje
1 lžíce vanilkové esence
½ zralého banánu
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
4 lžíce vody
1 lžička oleje
2 lžíce marmelády
1 lžička cukr moučka

Postup:
1. V míse rozmíchejte cukr, olej a vanilku.
2. Přidejte rozmačkaný banán.
3. Přidejte mouku a vodu a dobře promíchejte.
4. Těsto nalijte do vymazané dortové formy (přibližně o průměru 18 cm)
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut.
6. Po vystydnutí dort nožem rozpulte na dvě placky.
7. Slepte placky marmeládou a vršek pocukrujte moučkovým cukrem.

 

 

kavovy dort









KÁVOVÝ DORT

Přísady:
200 g másla
200 g cukr krystal
4 vejce
200 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžička cukru moučka
2 lžíce silné černé kávy
200 g smetanového tvarohového sýra

Postup:
Rozmíchejte máslo s cukrem.
Postupně vmíchejte vejce, přidejte mouku a vlažnou kávu.
Těsto rozdělte do dvou vymazaných forem o průměru 20 cm (lze do jedné větší a po upečení těsto rozříznout).
Pečte v předehřáté troubě na 190 °C (normální trouba), 170 °C (horkovzdušná trouba) 20-25 minut.
Po vychladnutí potřete tvarohovým sýrem a slepte.
Pocukrujte moučkovým cukrem.

 

mrkvova buchta








MRKVOVÁ BUCHTA

Přísady:
9 vajec
300 g cukru
300 g slunečnicového oleje
1 citrón
500 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
25ml mléka
1 lžička jedlé sody
300 g mrkve
500 g plnotučného tvarohu nebo smetanového tvarohového sýra
200 g moučkového cukru
libovolné ovoce na ozdobu

Postup:
1. Umíchejte vejce, cukr, olej, mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu.
2. Přimíchejte mouku a sodu a dobře promíchejte.
3. Nastrouhejte mrkev najemno a přimíchejte do směsi.
4. Těsto nalijte na vymazaný plech.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C (normální trouba), 160 °C (horkovzdušná trouba) 45-55 minut.
6. Smíchejte tvaroh s moučkovým cukrem a potřete jím vychladlou buchtu.
7. Ozdobte ovocem dle své chuti.

 

 

boruvkove livanecky









BORŮVKOVÉ LÍVANEČKY

Přísady:
125 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 vejce
150 ml mléka
25 g rozpuštěného másla
75 g borůvek
1 lžíce oleje
1 lžička kypřícího prášku
25 g čerstvých borůvek

Postup:
1. Smíchejte mouku s kypřícím práškem.
2. Přidejte vejce, potom postupně přilévejte mléko.
3. Umíchejte na hladké těstíčko. Pro bezlepkovou
mouku přidejte o 2 lžičky více mléka.
4. Přimíchejte rozpuštěné máslo a borůvky.
5. Smažte na pánvi. Podávejte s čerstvými borůvkami.

 

makova a tvaroh









KOLÁČ S MAKOVOU A TVAROHOVOU NÁPLNÍ

Přísady:
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g cukru moučka
125 g Hery
1 vanilkový cukr

Těsto dobře propracujeme a vyválíme na plech vložený pečícím papírem.

Maková náplň:
100 g krystalového cukru
3 lžíce povidel nebo marmelády
1 lžíce másla
150 ml mléka

Vše promícháme a přivedeme k varu. Pak odstavíme a vmícháme 250 g mletého máku.
Směs po částečném vychladnutí rozetřeme na těsto.

Tvarohová náplň:
250 g tvarohu (dávám vaničku)
1 zakysaná smetana (200 ml)
100 g cukru
3 vejce
1 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový pudinkový prášek

Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme tvaroh, smetanu, citronovou šťávu a vanilkový pudinkový prášek a dobře promícháme.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Naneseme na makovou náplň.

Pečeme na 180 °C 35–40 minut. Pokud vydrží moučník do druhého dne odležet, je ještě lepší.