Freee Doves Farm


motylkove kosicky








MOTÝLKOVÉ KOŠÍČKY

Přísady (košíčky):
75 g másla
75 g cukr krystal
2 vejce
1/4 lžičky vanilkové esence
75 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžíce mléka

Přísady (krém):
50 g másla
75 g moučkového cukru

Postup:
Umíchejte máslo s cukrem.
Přidejte vejce, vanilku a na závěr mouku a mléko.
Pomocí lžic nandejte těsto do papírových košíčků.
Pečte v předehřáté troubě 10–12 minut.
Když jsou košíčky studené, odřízněte horní část a tu rozpulte.
V misce rozmíchejte máslo s moučkovým cukrem a potřete košíčky.
Rozpůlené vršky košíčků umístěte do krému tak, aby vytvořily rozevírající se motýlí křídla.

pernikove susenky









PERNÍKOVÉ SUŠENKY

Přísady:
250 g Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku (nebo Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku + lžička sody)
100 g Hera
90 - 120 g moučkového cukru (dle chuti)
1 vejce
polévková lžíce perníkového koření
půl čajové lžičky skořice

Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odležet v ledničce (Heru přidáváme rozpuštěnou, ne však horkou, lépe se těsto zpracovává).
Vykrájené tvary pečeme při 180 °C 10 - 12 minut.

Z tohoto množství jsou cca dva plechy sušenek.

 

kvakrove pagacky









ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY 

Přísady:
450g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
4 dcl šlehaného podmáslí
2 vejce
lžička soli
1dlc = asi 100g rozpuštěného sádla (ne horké)
150g škvarek

Postup:
Vše smícháme, plníme muffiny, pečeme na 180°C.

 

 

kapucinovy dort








KAPUČÍNOVÝ DORT

Přísady:
100 g rozpuštěného másla
100 g cukr krystal
2 vejce
½ lžičky vanilkové esence
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžíce studené silné kávy
3 lžíce čokoládové pomazánky
150 ml tučné šlehačky
1 lžíce instantní kávy
75 g nasekané mléčné čokolády

Postup:
1.Umíchejte máslo s cukrem.
2. Umíchejte vajíčka, vanilkovou esenci, mouku a
studenou kávu.
3. Směs rozdělte do dvou forem, o průměru 20 cm.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut.
5. Korpusy nechte vychladnout.
6. Jeden korpus pomažte čokoládovou pomazánkou a
přiklopte druhým.
7. Ušlehejte šlehačku a vmíchejte do ní instantní kávu
a polovinu sekané čokolády.
8. Tímto krémem pomažte horní část dortu.
9. Navrch posypte zbytek sekané čokolády.

 

 

dvoubarevny dort








DVOUBAREVNÝ DORT

Upečeme dvě placky na plechu asi 30x40 cm.

Přísady (bílá):
5 vajec
15 dkg cukru krystal
12 dkg Freee Samokypřící směs bílá bez lepku

Šleháme vejce s cukrem do husté pěny (lze šlehat žloutky s cukrem a bílky zvlášť).
Vmícháme mouku a vylijeme na plech pokrytý pečícím papírem.
Pečeme jako piškotové těsto (lze přidat lžíci oleje na jedno vejce, dle osobního vkusu)
Po upečení přikrýt utěrkou, otočit a sundat papír. Rozkrájet na tři podélné pruhy (na délku plechu).

Přísady (tmavá):
5 vajec
15 dkg cukru
2 dkg vlašských ořechů (nemusí být)
2 dkg kakaa
10 dkg Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (nedáme-li ořechy, dáme o 2 dkg více mouky)

Po upečení rozkrájíme na 3 pruhy.
Z tohoto množství vytvoříme 2 dorty.

Krém:
1 litr mléka + 3 vanilkové bezlepkové pudinky. Uvaříme hustší pudink bez cukru a necháme vychladnout (aby se nevytvořila krusta, trošku pocukrujeme povrch).
Ušleháme asi 10–15 dkg tuku (rostlinné máslo) s trochou cukru, pak přidáme vychladlý pudink, cukr podle chuti a zašleháme. Polovinu ochutíme kakaem, polovinu práškem cappuccino, (nebo můžeme přidat rum, vlašské ořechy, prostě cokoli). Místo ochucování lze také smíchat pudink s tvarohem.

Postup:
Tác vysypeme kokosovou moučkou a položíme na něj tmavý plátek. Potřeme marmeládou (ostřejší – např. rybízová apod.) a na ní rozetřeme krém (můžeme na něj dát kolečka banánů, ananasu apod. – nemusí ale být), a přiklopíme světlým plátkem. Opět promažeme a přiklopíme tmavým plátkem. Nakrájené plátky skládáme střídavě (tmavá – světlá – tmavá a opačně). Krém natřeme i na strany dortu a zasypeme kokosem. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme např. vykrájenými tvary z marcipánu.