Freee Doves Farm


42247777 2208499245890091 6592268117773123584 n








MUFFINY

Přísady:
1 kelímek zakysané smetany
1/2 kelímku oleje
3 vejce
1 kelímek Granka
1/2 kelímku cukru
1 vanilkový cukr
1 kelímek Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
Všechny ingredience smícháme a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut.

Krém:
vaničkový tvaroh
zakysaná smetana
vanilkový cukr
pudink Créme Olé vanilka příchuť (stačí půl sáčku)
- vše dobře vyšleháme do tuha
- do hmoty přimícháme 100 g bílé, nad parou rozpuštěné, čokolády
- zdobíme ovocem

 

trena babovka se smetanou








TŘENÁ BÁBOVKA SE SMETANOU

Přísady:
350 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
250 g cukr krystal
1 vanilkový cukr
4 vejce
180 ml oleje
90 ml šlehačky
90 ml mléka
citronová kůra
2 lžíce rumu
kakao

Postup:
Žloutky a cukry vyšleháme do pěny.
Pomalu přidáváme olej, mléko a šlehačku.
Pak přimícháváme po lžících mouku s citronovou kůrou a rum.
Na závěr zlehka zapracujeme sníh z bílků.
Do malé misky můžeme oddělit část těsta, do kterého přidáme kakao.
Pečeme v troubě předehřátě na 180 °C.

 

 

makovec resize








MAKOVEC

Přísady:
(měrná jednotka 1 hrnek = 250 ml)
1 hrnek Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 hrnek Freee Doves Farm Chlebová směs tmavá bez lepku
1 hrnek mletého máku
1 hrnek pískového cukru (může být méně)
vanilkový cukr
lžička skořice
půl hrnku oleje
do hrnku dáme šťávu z 1 pomeranče (citronu) a zbytek dolijeme vodou
špetka soli
2 vejce
půl vaničky tučného tvarohu
2 lžičky kypřícího prášku

Postup:
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme část cukru.
Všechny ingredience dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto lijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto je vhodné na bábovku, řez, muffiny, atd.
Pečeme na 180 °C. Ještě horké lze potřít citronovou polevou.

 

citronove mufiny s tvarohem








CITRONOVÉ MUFFINKY

Přísady:
250 g měkký tvaroh
3 vejce
120 g oleje (změklé máslo)
šťáva z jednoho citronu
citronová kůra
220 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (nebo 220 g Freee Směs bílá bez lepku + prášek do pečiva)
vanilková cukr
150 g cukr krupice

Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, tvaroh, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu.
Vmícháme mouku, a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků.
Pečeme na 180 °C dorůžova.

 

vdolky na plechu resize








JOGURTOVÁ BUCHTA Á LA VDOLEČKY

Přísady:
(měrná jednotka 1 hrnek 250 ml)
1 hrnek Freee Doves Farm Chlebová směs tmavá bez lepku
1 hrnek Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
(nebo 2 hrnky Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku)
3/4 hrnku cukru
2 vejce
1/4 hrnku oleje
500 g bílého jogurtu (ideálně 3.5 % tuku)
1 kypřící prášek Dr. Oetker

2 tvarohy smíchané s cukrem a mlékem
povidla

Postup:
Smícháme suroviny na těsto a nalijeme na plech.
Potřeme rozmíchaným tvarohem a na něj dáme povidla.
Navrch posypeme drobenkou (Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku + cukr + tuk).
Pečeme zhruba 35min na 180 až 190 stupňů, v horkovzdušné troubě zhruba 170 stupňů.