Freee Doves Farm


babeta2








CITRONOVÁ BABETA

Přísady:
4 vejce
200 g moučkového cukru
100 ml oleje
šťáva ze dvou citronů (asi 100 ml)
citronová kůra
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (nebo Freee Směs bílá bez lepku + půl prášku do pečiva)
špetka soli

Postup:
Žloutky vyšleháme s půlkou cukru do husté pěny. Pomalu zašleháváme olej s citronovou šťávou. Pak vařečkou vmícháme mouku s citronovou kůrou, a nakonec sníh ušlehaný z bílků, soli a druhé poloviny cukru. Pečeme asi 30 min. na 170°C.

 

fifi birthday cake resize








NAROZENINOVÝ DORT

Přísady (těsto):
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
250 g másla nebo tuku na pečení
250 g cukru
250 g tučného tvarohu
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva Dr Oetker

Postup:
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu). Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh se pak lépe ušlehá). Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Krém:
2 vanilkové pudinky
tvaroh
cukr
máslo
na ozdobu jahody nebo libovolné ovoce

Uvaříme hustý pudink. Po vystydnutí zašleháme 130 g tvarohu a 100g másla. Osladíme dle chuti. Je možné přidat dle chuti cappuccinový prášek, kakao nebo rum.
Po vychladnutí bábovku rozkrojíme, jednu vnitřní část pomažeme marmeládou a druhou krémem. Poté opět slepíme dohromady, a pomažeme vnější plochu bábovky. Ozdobíme dle fantazie.

 

maslova babovka kralovska








ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA – KRÁLOVSKÁ

Přísady:
1 Hera
3/4 hrnku cukru
3 lžíce kakaa
4 žloutky
1 hrnek (250ml) Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
sníh ze 4 bílků
1 vanilkový cukr

Postup:
V kastrůlku rozpustíme Heru s cukrem a kakaem a 5 minut povaříme.
Do vychladlé směsi přidáme žloutky, vmícháme samokypřící směs a vanilkový cukr.
Na závěr zlehka zapracujeme sníh ze 4 bílků.
Pečeme na 180 °C.

 

pernicky celiacek









PERNÍČKY OD MARKÉTKY

Přísady:
150 g medu
200 g cukru moučka
2 vejce
500 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
koření do perníku (můžete použít i kupované)
1 lžička sody
80 g másla

Postup:
Vejce+med+cukr utřeme, do mouky přidáme sodu + koření a smícháme. Postupně přidáváme do hmoty. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
Vypracované těsto necháme odležet 1 den v lednici.
Těsto vyválíme na tloušťku 2 mm. Před vložením do trouby potřeme perníčky vodou a po upečení rozšlehaným vajíčkem (vodu používáme, aby se perníčky při pečení nevysušovaly a zůstaly po upečení měkké).

Poleva na zdobení:
250 g cukru moučka (prosejeme, aby v polevě nebyly hrudky)
2 lžíce citronové šťávy
1 bílek
(nádobu se zbylou polevou zakrýváme vlhkou utěrkou, aby poleva před dalším použitím netuhla)

 




mazanec do pekarny resize









MÍCHANÝ MAZANEC DO PEKÁRNY

Přísady:
250 g Freee Doves farm Samokypřící směs bílá bez lepku
250 g Freee Doves Farm Chlebová směs tmavá bez lepku
10 dkg másla rozpustit
250 g tučného tvarohu
10 dkg cukru
2 žloutky
sušené droždí
špetka soli
350 ml vlažného mléka
citr. kůra
vanilkový cukr
hrst rozinek
2 lžíce rumu (zlehčuje těsto)
1 lžička kypřícího prášku

Postup:
Do domácí pekárny dáme žloutky, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, tvaroh, rum a citronovou kůru. V míse smícháme Samokypřící směs a Chlebovou směs tmavou, cukr, vanilkový cukr, sůl, rozinky a kypřící prášek. Přidáme do pekárny. Navrch nasypeme sušené droždí. Pečeme na rychlý program (použili jsme program na 80 minut).