Freee Doves Farm


MERUKOV EZY MRO 2

 

MERUŇKOVÉ ŘEZY MROŽ

Na korpus:
160 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
40 g kukuřičné polohrubé mouky
(nebo 200 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku)
5 vajec
200 g cukru krupice
6 g kypřícího prášku do pečiva
100 ml oleje
2 PL horké vody

Náplň:
750 g meruněk
2 meruňkové pudinky Amylon
150 g moučkového cukru
200 g másla

Postup:
Plech vymažeme a vysypeme (použila jsem hluboký plech 36 x 25 cm).
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, po lžících zašleháme horkou vodu. Pak střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva a olej. Nakonec vmícháme pevný sníh.
Korpus se měl péct na 180 °C 20-30 minut.

Náplň připravíme z rozmixovaného ovoce, do kterého vmícháme pudinkový prášek a povaříme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Máslo s cukrem vyšleháme, pak po částech zašleháme meruňkovou hmotu. VŠECHNY SUROVINY MUSÍ MÍT STEJNOU TEPLOTU.
Na polevu jsem rozpustila 4 tyčinky Ledové kaštany s 1 lžící oleje.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala ve skupině Kuchařka pro dceru a na stránkách toprecepty.cz (Jahodové řezy Mrož)

 

 

 

MANDLOV MUFFINY S BROSKVEMI A HRUKAMI 2

 

MANDLOVÉ MUFFINY S BROSKVEMI A HRUŠKAMI

Přísady (na 12 muffinů):
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
50 g mandlové mouky
3 g prášku do pečiva
100 g změklého másla
100 g cukru krupice (lze i méně)
3 vejce (prošlehaná)
50 g jogurtu
1/2 KL vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty
špetka soli
čerstvé ovoce (meruňky, broskve, hrušky...)

Postup:
Do mísy dejte máslo, cukr, vejce, jogurt, vanilkovou pastu a prošlehejte. (Mně se těsto trochu "zdrclo", nic, co by nespravila vodní lázeň. Příště si napřed prošlehám vejce s cukrem a máslo přidám rozpuštěné.)
Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
Košíčky naplňte do 2/3, přidejte 2 plátky broskví a 2 plátky hrušky.
Pečte na 180 °C cca 25 až 30 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

  

 

 

 

 

JOGURTOV KOL S JAHODAMI 2

 

JOGURTOVÝ KOLÁČ S JAHODAMI

Přísady:
110 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
70 g polohrubé kukuřičné mouky
1/2 balíčku jahodového pudinku (cca 18 g)
170 g cukru krystal
300 ml bílého smetanového jogurtu
2 vejce
100 g změklého másla
6 g kypřícího prášku do pečiva
cca 200 g jahod

Postup:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak po jednom zašleháme celá vejce. Vmícháme jogurt, prosátou mouku a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme do formy a poklademe jahodami.
Pečeme v kulaté koláčové formě (vymazané máslem a vysypané kokosovou moukou) na 180 °C cca 35 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách www.dobruchut.sk.

 

 

  

 

 

 

 

viov kol z jogurtovho tsta 2

 

VIŠŇOVÝ KOLÁČ Z JOGURTOVÉHO TĚSTA

Přísady:
200 ml plnotučného jogurtu (cca 220 g)
1 vejce
100 g třtinového cukru
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
20 g kukuřičné polohrubé mouky
(nebo 120 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku)
špetka soli
1 KL vanilkové pasty
6 g kypřícího prášku do pečiva
600 g vypeckovaných višní

Drobenka/posypka:
70 g másla
70 g kokosové mouky
35 g kokosového cukru
35 g třtinového cukru
60 g bezlepkových ovesných vloček (jemných)
špetka soli
1 KL mleté skořice

Postup:
Nejprve si odpeckujeme višně a připravíme drobenku. (Pokud nemáte kokosový cukr, použijte třtinový.)
Troubu předehřejeme na 180° C.
Koláčovou/dortovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme.
V míse smícháme všechny ingredience na těsto (metličkou), těsto nalijeme do formy, posypeme višněmi a nakonec drobenkou.
Pečeme na 180 °C 35–40 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách kitchenette.cz.

 

 

  

 

 

 

 

PERNKOV MUFFINY S HRUKAMI 1

 

PERNÍKOVÉ MUFFINY S HRUŠKAMI

Na 16 větších muffinů:
140 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
40 g mandlové mouky
(nebo 180 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku)
2 větší vejce
180 g třtinového cukru (původně 280 g)
150 ml plnotučného mléka (pokojové teploty)
100 g másla (rozpuštěného a vychladlého)
3 g mleté skořice
3 g mletého badyánu
2 g mletého zázvoru
1 KL perníkového koření (lze vynechat)
4 g kypřícího prášku do pečiva
2 PL hruškových povidel/marmelády (cca 70 g)
2 hrušky

Postup:
Napřed jsem si zkaramelizovala hrušky (v receptu se do těsta dávají kousky čerstvých hrušek):
V kastrůlku jsem rozehřála máslo (20 g) s třtinovým cukrem (50 g), jakmile zezlátlo, přidala jsem nakrájené hrušky, 2 PL vody, 1 KL vanilkové pasty a asi 5 minut dusila. Vodu jsem slila a nechala vychladnout.
Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme mléko a zamícháme.
Do vaječné směsi po částech vmícháme suché ingredience, vlažné máslo a nakonec povidla (ta jsem neměla, mám "jen" domácí hruškovou marmeládu).
Do papírových košíčků dáme 2 PL těsta, hrušky a zalijeme opět těstem.
Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 30 až 40 minut (špejlí zkontrolujeme, zda je těsto upečené).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.