Freee Doves Farm


MALINOV MUFFINY 1

MALINOVÉ MUFFINY

Přísady:
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g moučkového cukru
50 g strouhaného kokosu
1 vejce
50 g oleje
4 lžíce vody
125 g malin

Postup:
- předehřejte troubu na 190 °C
- připravte si 6 košíčků na muffiny na muffinový plech
- odměřte kokos do mísy a poté odeberte lžíci kokosu na později
- přidejte mouku a cukr a míchejte, aby se ingredience hezky spojily
- do mísy rozklepněte vejce, přidejte olej a vodu a rozmixujte dohladka
- přidejte připravenou mouku a dobře promíchejte
- lžící plníme hmotu do připravených košíčků na muffiny
- maliny rozdělte a vmáčkněte je do horní části každého muffinu
- povrch posypte kokosem, který jste si odložili bokem
- pečte 25–30 minut

 







Motl dort 1

MOTÝLÍ DORT

Přísady (korpus):
2 vejce
2 PL oleje
80 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
60 g cukru krupice

Pudinkový krém:
1 vanilkový pudinkový prášek
300 ml plnotučného mléka
40 g cukru krupice
1 vanilínový cukr
70 g změklého másla

Uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout.
Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr.

Postup:
Bílky s cukrem vyšleháme do opravdu tuhého sněhu. Poté začneme zašlehávat (na nejmenší rychlost) střídavě žloutky a olej. Na konec vmícháme zlehka metličkou mouku.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (o průměru 23 cm) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
Vychladlý korpus přepůlíme a poloviny prohodíme obloukovou částí k sobě. V dílech můžeme vykrojit malý klínek, pro lepší naznačení křídel. Na obě části naneseme rovnoměrně krém a poklademe ovocem. Je dobré zachovat pár párových prvků a ty dát do stejných míst, aby se vytvořila iluze křídel. Tykadla mohou být z tyčinek nebo ze snítek bylinek.
Nakonec ovoce zalijeme vrstvou čiré želatiny, kterou vyrobíme podle návodu na sáčku.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 

SV JAHODOVO 2


SVĚŽÍ JAHODOVO-JOGURTOVÝ DORT
(na zvýšený plech nebo do dortové formy o průměru 24 cm)


Přísady (korpus):
2 vejce
80 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
80 g cukru krupice
2 PL oleje

Postup:
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do světlé pěny (asi 4 minuty), pak přidáme olej a jen rychle zamícháme.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a do něj pak zašleháme druhou půlku cukru.
Do žloutkové pěny zamícháme postupně mouku a sníh.
Pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C, pak snížíme na 150 °C a dopečeme (asi 20 minut).

Jahodová vrstva:
7 větších jahod (pokrájených na malé kousky)
2 PL rumu
2 až 3 PL cukru krupice
trocha vody

Vše povaříme, rozmixujeme a natřeme na vychladlý korpus.
Pak přijde vrstva jahod, a nakonec jogurtový krém.

Jogurtový krém:
250 g bílého jogurtu
250 g tučného tvarohu
200 g zakysané smetany
40 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 balení Želatinový ztužovač Dr. Oetker

Jogurt, tvaroh, smetanu a cukry smícháme dohromady. Pokud máte raději sladší, přidejte cukr podle chuti. Ztužovač rozmíchejte a za stálého míchání do něj po částech nalévejte krém (dle návodu na obalu).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 









Bbovka s jablky a oechy 1

 
BÁBOVKA S JABLKY A OŘECHY

Přísady:

80 g rozpuštěného másla Moravia
220 g cukru moučka
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
300 g oloupaných a nastrouhaných jablek
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
150 g rozmixovaných ořechů

Postup:
Máslo rozšleháme s oběma cukry a vejci do pěny, přidáme nastrouhaná a oloupaná jablíčka, ořechy, mouku a vše dobře promícháme.
Hmotou naplníme vymazanou a vysypanou bábovkovou formu a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut.



Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 



Jablkovo mrkvov cupcake 1

 

JABLKOVO – MRKVOVÝ CUPCAKE

Přísady (na 26 ks):
300 g jablíček (nastrouhaných)
80 g mrkve (nastrouhané)
80 g oleje
120 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
3 celá vejce
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžička mleté skořice

Náplň:
250 g tvarohu Moravia
100 g másla Moravia
100 g zakysané smetany (bez škrobů)
1 lžíce cukru moučka (medu)

V míse vyšleháme tvaroh, sladidlo, zakysanou smetanu a máslo v jemný krém. Tímto krémem pak zdobíme povrch dortíků.

Náplň bez mléka:
1 plechovka kokosového mléka
4 lžíce javorového (nebo jiného) sirupu
½ sáčku vanilkového cukru

Plechovku kokosového mléka vložíme přes noc do chladničky. Nahoře zůstane vysoká vrstva tuhého kokosového krému, který všechen vybereme do mísy a vyšleháme s ostatními surovinami na přípravu náplně. Okamžitě po vyšlehání vložíme krém do zdobicího sáčku a zdobíme tím dortíky. Nazdobené cupcake vložíme do chladničky.

Postup:
V míse vyšleháme celá vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny.
Do nastrouhané mrkve nalijeme olej, přidáme nastrouhaná jablíčka promíchaná se skořicí. Do vyšlehané vaječné směsi střídavě opatrně přimícháváme mouku, jablíčka a mrkev s olejem. Touto směsí plníme do poloviny košíčky na muffiny a pečeme při 180 °C do světle růžova.
Po vychladnutí zdobíme krémem, který si můžeme připravit buď z tvarohu, nebo z kokosového mléka.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.