Freee Doves Farm



Dort z odpalovanho 2


DORT Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Přísady:
600 g vody
220 g sádla
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
8 celých vajec
špetka soli

Postup:
V hrnci nebo vařícím robotu přivedeme vodu k varu, přidáme sádlo. Když je rozpuštěné, přidáme bezlepkovou samokypřící směs se špetkou soli. Za stálého míchání mírně vaříme. Mícháme, dokud není těsto krásně spojené a hladké. Pak hrnec nebo mísu odstavíme a necháme vychladnout. Jak je těsto vychladlé přimícháme celá vajíčka. Nachystáme si 3 pláty pečícího papíru o rozměru 30x40cm. Na tyto pláty rozetřeme připravené těsto. Pečeme při 180 °C cca 30 minut. Prvních 10 minut neotevíráme troubu. Po upečení necháme vychladnout.

Ingredience na náplň 1:
400 ml mléka Moravia
1 pudink s příchutí Karamel Dr.Oetker
200 g másla Moravia
180 g cukru moučka
2 lžíce lógru z kávy

Ingredience na náplň 2:
400 ml mléka Moravia
1 vanilkový pudink bez lepku
200 g másla Moravia
180 g cukru moučka

Postup (náplň):
Jak mléko začne vařit, přidáme pudinkový prášek s příchutí Latte nebo karamelu, který jsme rozmíchali v trošce mléka a za stálého míchání necháme cca 3 minuty vařit. Jak pudink vychladne, přidáme máslo, cukr a lógr z kávy. Vše vyšleháme v jemný krém. Stejným způsobem připravíme z uvedených ingrediencí i druhý krém.
Vychladlé pláty z odpalovaného těsta rozřízneme tak, aby vzniklo celkem 6 obdélníkových plátů. Každý plát potřeme střídavě náplněmi, jeden plát kávovou, druhý plát vanilkovou náplní atd. Na vrchní plát si připravíme karamelovou polevu.

Karamelová poleva:
220 g cukru moučka
50 g cukru krystal
30g mléka

Postup (karamelová poleva):
Do hrnce nasypeme 50 g cukru krystal, který za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda. Poté ho zalijeme mlékem a opět chvíli povaříme. POZOR! Při zalití mléka do cukru vznikne hodně pěny. Stále mícháme a přidáváme moučkový cukr. Jak máme vše smíchané, tak ještě elektrickým šlehačem celou polevu šleháme do hladka. Touto polevou poléváme vrchní díl korpusu.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 

 

DOV ROLDA S OECHOVM KRMEM 1

 
DÝŇOVÁ ROLÁDA S OŘECHOVÝM KRÉMEM

Nejprve si připravíme dýňové pyré.
Očištěnou dýni nakrájíme na cca 3 cm kostky, které pečeme na 180 °C 30 minut zakryté alobalem.

Přísady:
3 vejce
120 g cukru krupice
120 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
150 g dýňového pyré
1 g prášku do pečiva
2 g jedlé sody
1 KL mleté skořice
špetka soli
1/2 KL perníkového koření 

Postup:
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu!

V míse nejprve smícháme všechny suché ingredience.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak lehce zašleháme dýňové pyré a stěrkou/metličkou vmícháme suché ingredience.
Pečeme na 180 °C 8 až 10 minut (nepřepéct, lámala by se) na plechu 36 x 25 cm.
Po upečení vyklopíme roládu na pocukrovaný pečicí papír a opatrně sejmeme papír, na kterém se pekla. Srolujeme a necháme vychladnout.
Vychladlou roládu opatrně rozmotáme, potřeme náplní a zarolujeme (pod náplň lze tence namazat marmeládu, ale nemusí být).

Náplň:
200 g cream cheese (smetanový sýr např. Crème Fraiche z Lidlu)
80 g změklého másla
70 g moučkového cukru
30 g lískových ořechů

Lískové ořechy opražíme na pánvi (3 až 5 minut), zbavíme je slupek (nasypeme na papírovou utěrku nebo pečící papír, zabalíme a promneme) a pak nasekáme nahrubo.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, pak přidáme smetanový sýr, nakonec vmícháme ořechy.

 
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

PAVOU CUPCAKES 1


PAVOUČÍ CUPCAKES

Přísady (12 cupcaků):
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
110 g másla pokojové teploty
110 g cukru krupice
3 g kypřícího prášku do pečiva
2 vejce pokojové teploty
25 g kakaa
55 ml plnotučného mléka
55 ml smetany ke šlehání 33 %

Krémová náplň vanilka Dr. Oetker – (návod přípravy na sáčku)
Čokoládová poleva
Sušenky Coppenrath Double Coooky (à la Oreo) bez lepku
 Kakaov Coooky s vanilkovou npln 1                                                          
Postup:
Máslo s cukrem šleháme asi 10 minut, pak po jednom zašleháme vejce. Přidáme prosátou mouku, kakao a kypřící prášek, zašleháme. Nakonec přidáme smetanu s mlékem a opět zašleháme.
Těsto nandáme do formy na cupcaky (muffiny), kterou jsme si vyložili papírovými košíčky a pečeme na 190 °C 20 až 25 minut.

Na vychladlé cupcaky rozetřeme krém, na který nakreslíme čokoládovou polevou 8 tenkých pavoučích nožek (začneme u kraje a pokračujeme do středu).
Kolečka sušenek od sebe oddělíme a odstraníme krém. Pomocí polevy přilepíme na kolečko „oči“. Takto ozdobenou sušenku umístíme na střed košíčku.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

Blkov chlebek 1

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Přísady:

100 g cukru moučka
140 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
60 g rozpuštěného másla (nebo bezmléčného tuku)
6 bílků
mandle, kandované ovoce, ořechy, kousky čokolády

Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a zašleháme.
Mouku smícháme s ořechy a kandovaným ovocem, opatrně ji přidáváme do bílků a po troškách přiléváme rozpuštěné máslo. Pečlivě, ale oparně promícháme.
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané a moukou vysypané.
Pečeme při 180 °C a kontrolujeme špejlí, dokud se nám na špejli nelepí těsto.
Hotový chlebíček můžeme přelít čokoládovou polevou nebo různě dozdobit.

 

Recept si můžete prohlédnout zde:
https://youtu.be/bVqNAknwDfU

Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 





MALINOV MUFFINY 1

MALINOVÉ MUFFINY

Přísady:
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g moučkového cukru
50 g strouhaného kokosu
1 vejce
50 g oleje
4 lžíce vody
125 g malin

Postup:
- předehřejte troubu na 190 °C
- připravte si 6 košíčků na muffiny na muffinový plech
- odměřte kokos do mísy a poté odeberte lžíci kokosu na později
- přidejte mouku a cukr a míchejte, aby se ingredience hezky spojily
- do mísy rozklepněte vejce, přidejte olej a vodu a rozmixujte dohladka
- přidejte připravenou mouku a dobře promíchejte
- lžící plníme hmotu do připravených košíčků na muffiny
- maliny rozdělte a vmáčkněte je do horní části každého muffinu
- povrch posypte kokosem, který jste si odložili bokem
- pečte 25–30 minut