Freee Doves Farm


RICOTTOV LVANEKY 1

 

RICOTTOVÉ LÍVANEČKY
Přísady:
150 g ricotty
150 ml plnotučného mléka
70 g tvarohu
3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
130 g Freee Směsi bílé bez lepku
1 větší lžička prášku do pečiva
2 lžíce třtinového cukru
špetka citrónové kůry
špetka soli

Postup:
V míse si smícháme ricottu, mléko, tvaroh a žloutky a důkladně promixujeme.
Ve druhé míse si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a přimícháme k ricottové směsi.
Bílky vyšleháme se solí, když začnou bělat, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do směsi na lívance.
Lívanečky opékáme do zezlátnutí z obou stran.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.naskokvkuchyni.cz/ricottove-livance/ 

VELIKONON ROLDA 1

 

VELIKONOČNÍ ROLÁDA

Velikonoční zajíčci:
4 vejce
50 g moučkového cukru
1 PL oleje
50 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
3 g kypřicího prášku do pečiva
8 g kakaa
2 g perníkového koření

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze žloutků s cukrem světlou pěnu. Přidáme lžíci oleje, prosátou mouku s kakaem, a nakonec opatrně vmícháme sníh
Pečeme na 180 °C asi 15 minut.

Kakaová roláda:
4 vejce
100 g cukru krupice
80 g Freee Směsi bílé bez lepku
10 g kakaa
špetka soli
pomerančová kůra Dr. Oetker (dle chuti)

Vejce s cukrem začneme šlehat na střední výkon, jakmile se začne rozpouštět cukr, přidáme pomerančovou kůru a špetku soli, zvýšíme otáčky a šleháme asi 8 až 10 minut do husté pěny. Vmícháme prosátou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi 6 minut. Po vytažení z trouby ihned překlopíme na čistý pečicí papír (posypaný moučkovým cukrem) a necháme zcela vychladnout na mřížce. (Papír sloupneme, až budeme plnit.)

Na krém jsem vyšlehala 250 g mascarpone s 250 g smetany ke šlehání a asi 80 g moučkového cukru. Zajíčky jsem k sobě slepila rozpuštěnou čokoládou.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://moncafeblog.blogspot.com/.../velikonocni-zajicci...
https://www.apetitonline.cz/recept/malinova-rolada

 

CITRONOV ROLDA 1


CITRONOVÁ ROLÁDA

Těsto na roládu:
4 vejce
100 g cukru krupice
90 g Freee Směsi bílé bez lepku
2 PL citrónové kůry (já dala sušenou od Dr. Oetkera)
špetka soli
1 až 2 KL cukrářského aroma citron

Postup:
Vejce s cukrem začneme šlehat na střední výkon, jakmile se začne rozpouštět cukr, přidáme citronovou kůru a špetku soli, zvýšíme otáčky a šleháme asi 8 až 10 minut do husté pěny. Vmícháme prosátou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi 6 minut. Po vytažení z trouby ihned překlopíme na čistý pečicí papír (posypaný moučkovým cukrem) a necháme zcela vychladnout na mřížce. (Papír sloupneme, až budeme plnit.)

Citronový krém:
2 žloutky
2 PL kukuřičného škrobu (asi 14 g)
250 ml plnotučného mléka
75 g cukru krupice
kůra a šťáva z jednoho citronu
100 g bílé čokolády
85 g změklého másla
100 ml smetany ke šlehání 33%

V malém kastrůlku smícháme (metličkou) žloutky, kuku škrob, mléko a cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme z plotny, přidáme citronovou kůru a šťávu a rozlámanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout. Krém vyšleháme s máslem, stěrkou vmícháme ušlehanou smetanu.

Vajíčka z bílé čokolády:
skořápky
bílá čokoláda
kokosový olej (já jsem použila kakaové máslo)

Ze skořápek odstraníme prsty membránu, omyjeme je horkou vodou a jarem a dáme asi na 30 minut do trouby předehřáté na 95° C. Po vychladnutí skořápky vymažeme kokosovým olejem. Pak do nich nalijeme rozpuštěnou čokoládu a dáme vychladit do mrazáku.

Roládu jsem navíc potřela lemon curd zakoupeným v M & S a posypala nahrubo nasekanými pistáciovými oříšky. Kropenatá vajíčka jsou oříšky z Diana - svět oříšků.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.apetitonline.cz/recept/malinova-rolada
https://dobrejedlo.pluska.sk/.../makova-rolada-citronovym...
https://www.sprinklebakes.com/.../limoncello-almond-cake...

 

BROWNIES 1


BROWNIES

Přísady:
(na plech o rozměrech 25 x 30 cm)
3 vejce
100 g cukru krupice
50 g třtinového cukru
200 g másla
200 g kvalitní hořké čokolády
110 g Freee směsi bílé bez lepku
50 g nahrubo nasekaných ořechů/kešu

Postup:
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, do teplého přidáme čokoládu rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
Vejce vyšleháme s cukry do světlé husté pěny, do které vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Metličkou nadvakrát vmícháme prosátou mouku a nakonec ořechy.
Pečeme na 180 °C asi 20 až 25 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.kucharkaprodceru.cz/brownies-recept/

 

 

KAKAOV CUKROV 1

 

KAKAOVÉ CUKROVÍ

Přísady:
140 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
70 g Freee Směsi bílé bez lepku
20 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g vlašských ořechů (já dala lískové)
140 g másla/Hery
1 žloutek
citrónová kůra z 1/2
1 KL vanilkové pasty
1 KL mleté skořice

Postup:
Vypracované těsto necháme přes noc v chladu. Vykrájené tvary pečeme na 175 °C asi 8 minut.
Krém jsem připravila z čokoládové náplně Dr. Oetker. Navíc jsem každé srdíčko naplnila malinovou marmeládou.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, ktrerá se inspirovala na stránkách
https://www.segryvkuchyni.cz/kakaova-kolecka-s.../