LINECKÁ SRDÍČKA
Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
55 g Freee Směsi bílé bez lepku
125 g másla
1 žloutek
60 g moučkového cukru
citrónová kůra
Sníh:
4 bílky
360 g moučkového cukru (i méně)
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme přes noc do lednice.
Linecká srdíčka předpečeme v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
Bílky s cukrem začneme šlehat v páře, jakmile se utvoří pevný sníh, odstraníme z páry a šleháme do vychladnutí. Sníh přendáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naneseme na linecké cukroví. Vrátíme do trouby a dopečeme (já jsem pekla na 120 °C asi 30 minut, doporučuji hlídat).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.