Freee Doves Farm


MEDOVNKY 1

 

MEDOVNÍČKY

Přísady:
100 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
100 g Freee Směsi bílé bez lepku
120 g medu
80 g moučkového cukru
1/2 vaječného žloutku (dala jsem celý)
2 KL mléka
jedlé sody na špičku KL

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do druhého dne.
Pečeme na 170 °C asi 6 až 8 minut.

Krém:
125 g másla
100 g karamelového Salka

Máslo utřeme se Salkem. Krémem, po slepení, tence potřeme i horní díl medovníčku, který pak otlačíme v nahrubo nasekaných oříškách.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

SCHWARZWALDSK DORTKY 2

 

SCHWARZWALDSKÉ DORTÍČKY
Přísady:

230 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
110 g Směsi bílé bez lepku
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 vejce
1 PL kakaa (8 g)

Náplň:
200 g bílé čokolády
100 ml smetany ke šlehání 40%
višňová/třešňová marmeláda (já dala i zbytek rybízové)

Na polevu:
100 g mléčné/hořké čokolády
15 g kakaového másla

Na posypání:
nastrouhaná/nasekaná čokoláda

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice. (S těstem se krásně pracovalo.) Vyválíme si plát silný cca 4 mm, pečeme na 180 °C asi 8 minut.
Krém (ganache) si připravíme tak, že ohřátou smetanu nalijeme na rozlámanou čokoládu, vymícháme dohladka a dáme přes noc ztuhnout do lednice. Na druhý den vyšleháme. (Mně krém chyběl, musela jsem si přidělat druhý, takže doporučuji rovnou z dvojité dávky nebo alespoň z jedné a půl dávky.)
Slepená kolečka jsem dala vychladit, pak jsem je namočila do rozpuštěné čokolády a posypala nastrouhanou čokoládou (lepší je sypat lžičkou, v ruce rychle měkne).
Nakonec pomocí pevného sáčku s ustřiženou špičkou naneseme marmeládu.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

kvov cukrov 2

 

KÁVOVÉ CUKROVÍ

Přísady (na cca 35 kousků):
140 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
60 g Freee Směsi bílé bez lepku
60 g moučkového cukru
2 KL MLETÉ/ZRNKOVÉ kávy
2 žloutky
140 g másla, lehce změklého

Kávový krém:
150 g bílé čokolády
75 g smetany ke šlehání 40%
10 g másla
3 KL ROZPUSTNÉ/INSTANTNÍ kávy

Na polevu:
100 g hořké čokolády
15 g kakaového másla

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které opět dáme přes noc odpočinout do lednice.
Cukroví pečeme na 180 °C asi 7 až 9 minut.

Krém si (stejně jako těsto) připravíme den předem: smetanu zahřejeme, přidáme kávu a necháme rozpustit. Čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni nalijeme na ohřátou smetanu. Přidáme máslo a metličkou vymícháme dohladka. Přikryjeme potravinovou fólií (přímo na krém) a dáme na několik hodin do lednice. Krém NEŠLEHÁME. Na druhý den dáme krém do cukrářského sáčku a slepíme upečené cukroví. Dáme vychladit a pak namáčíme do rozpuštěné čokolády.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách vikendovepeceni.cz

 

 

MYSLIVECK KNOFLKY 1

 

MYSLIVECKÉ KNOFLÍKY

Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
60 g Freee Směsi bílé bez lepku
60 g moučkového cukru
125 g másla
2 žloutky
2 g kypřicího prášku do pečiva

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v chladu. Z odpočatého těsta vyválíme plát silný cca 3 mm. Já si je krátce předpekla (170 °C asi 7 minut). Pak jsem na ně nastříkala ušlehaný sníh s ořechy a dozdobila půlkou vlašského ořechu. Cukroví jsem vrátila zpět do trouby a dopekla (120 °C asi 15 minut, 100 °C asi 25 minut).

Na sníh:
4 bílky pokojové teploty
špetka soli
250 g moučkového cukru
250 g vlašských ořechů (rozmixovaných)
pár kapek vanilkového extraktu

V kastrůlku necháme zavřít vodu, mezitím v míse vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Přidáme cukr a nad párou šleháme asi 6 minut. Pak vmícháme ořechy a extrakt.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách tipynavylety.cz, peknevypecenyblog.cz

 

 

 

LSKOOKOV CUKROV 1

 

LÍSKOOŘÍŠKOVÉ CUKROVÍ

Přísady (na cca 60 kousků):
140 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
60 g Freee Směsi bílé bez lepku
80 g mletých lískových oříšků
80 g moučkového cukru
140 g másla
2 žloutky

Krém:
100 g mléčné čokolády min. 40%
100 g smetany ke šlehání 33%
80 g lískooříškové pasty/másla (100 %)
20 g změklého másla

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice.
Z těsta vyválíme plát silný cca 4 mm. Vykrojené tvary pečeme na 180 °C asi 8 až 10 minut (až lehce zezlátnou).
Krém si připravíme den předem: rozpuštěnou čokoládu zalijeme teplou smetanou. Metličkou promícháme, přidáme oříškovou pastu/máslo a promixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přimixujeme kousky másla. Na krém položíme potravinovou fólii a dáme vychladit. (Krém bude na druhý den dost tuhý, nechte ho povolit na kuchyňské lince.)
Slepené namočíme do rozpuštěné čokolády a posypeme kousky lískových oříšků.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách vikendovepeceni.cz