KÁVOVÉ CUKROVÍ
Přísady (na cca 35 kousků):
140 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
60 g Freee Směsi bílé bez lepku
60 g moučkového cukru
2 KL MLETÉ/ZRNKOVÉ kávy
2 žloutky
140 g másla, lehce změklého
Kávový krém:
150 g bílé čokolády
75 g smetany ke šlehání 40%
10 g másla
3 KL ROZPUSTNÉ/INSTANTNÍ kávy
Na polevu:
100 g hořké čokolády
15 g kakaového másla
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které opět dáme přes noc odpočinout do lednice.
Cukroví pečeme na 180 °C asi 7 až 9 minut.
Krém si (stejně jako těsto) připravíme den předem: smetanu zahřejeme, přidáme kávu a necháme rozpustit. Čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni nalijeme na ohřátou smetanu. Přidáme máslo a metličkou vymícháme dohladka. Přikryjeme potravinovou fólií (přímo na krém) a dáme na několik hodin do lednice. Krém NEŠLEHÁME. Na druhý den dáme krém do cukrářského sáčku a slepíme upečené cukroví. Dáme vychladit a pak namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách vikendovepeceni.cz