MAKOVÁ SRDÍČKA S POVIDLY
Přísady (na asi 60 kousků):
150 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
70 g Freee Směsi bílé bez lepku
90 g mletého máku
60 g moučkového cukru
150 g másla
2 žloutky
Na slepení:
švestková povidla/višňová marmeláda/lemon curd
Na dokončení:
100 g moučkového cukru
1 PL vroucí vody
2 PL citrónové šťávy
Na posypání:
mák celý
jedlé květy
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v chladu.
Z těsta vyválíme plát silný cca 4 mm (makové cukroví je po upečení křehké).
Pečeme na 160 °C asi 10 až 12 minut (doporučuji hlídat).
Vychladlá srdíčka slepujeme povidly a namáčíme v citrónové polevě. Polevu si připravíme tak, že dobře utřeme 100 g moučkového cukru, vroucí vodu a citronovou šťávu. Vlhkou polevu zdobíme celým mákem a sušenými jedlými květy (např. růže či chrpa).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:
https://www.instagram.com/p/C0gN1QVNQBW/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==