Freee Doves Farm


MYSLIVECK KNOFLKY 1

 

MYSLIVECKÉ KNOFLÍKY

Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
60 g Freee Směsi bílé bez lepku
60 g moučkového cukru
125 g másla
2 žloutky
2 g kypřicího prášku do pečiva

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v chladu. Z odpočatého těsta vyválíme plát silný cca 3 mm. Já si je krátce předpekla (170 °C asi 7 minut). Pak jsem na ně nastříkala ušlehaný sníh s ořechy a dozdobila půlkou vlašského ořechu. Cukroví jsem vrátila zpět do trouby a dopekla (120 °C asi 15 minut, 100 °C asi 25 minut).

Na sníh:
4 bílky pokojové teploty
špetka soli
250 g moučkového cukru
250 g vlašských ořechů (rozmixovaných)
pár kapek vanilkového extraktu

V kastrůlku necháme zavřít vodu, mezitím v míse vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Přidáme cukr a nad párou šleháme asi 6 minut. Pak vmícháme ořechy a extrakt.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách tipynavylety.cz, peknevypecenyblog.cz