Freee Doves Farm


KAKAOV CUKROV 1

 

KAKAOVÉ CUKROVÍ

Přísady:
140 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
70 g Freee Směsi bílé bez lepku
20 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g vlašských ořechů (já dala lískové)
140 g másla/Hery
1 žloutek
citrónová kůra z 1/2
1 KL vanilkové pasty
1 KL mleté skořice

Postup:
Vypracované těsto necháme přes noc v chladu. Vykrájené tvary pečeme na 175 °C asi 8 minut.
Krém jsem připravila z čokoládové náplně Dr. Oetker. Navíc jsem každé srdíčko naplnila malinovou marmeládou.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, ktrerá se inspirovala na stránkách
https://www.segryvkuchyni.cz/kakaova-kolecka-s.../

 

 

 

LINECK SRDKA 1

 

LINECKÁ SRDÍČKA

Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
55 g Freee Směsi bílé bez lepku
125 g másla
1 žloutek
60 g moučkového cukru
citrónová kůra

Sníh:
4 bílky
360 g moučkového cukru (i méně)

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme přes noc do lednice.
Linecká srdíčka předpečeme v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
Bílky s cukrem začneme šlehat v páře, jakmile se utvoří pevný sníh, odstraníme z páry a šleháme do vychladnutí. Sníh přendáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naneseme na linecké cukroví. Vrátíme do trouby a dopečeme (já jsem pekla na 120 °C asi 30 minut, doporučuji hlídat).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

knedliky kynute









ZAMILOVANÉ DOPISY

Přísady:
100 g Freee Doves Farm chlebová směs bílá
100 g Freee Doves Farm směs bílá
110 g studeného másla
4 PL moučkového cukru (52 g)
špetka soli
2 PL studené vody
červená marmeláda (malinová, rybízová)

Postup:
Studené máslo na kostičky, mouky, cukr a sůl zpracujte na drobenku, potom přidejte 2 PL studené vody a vypracujte hladké těsto. Nechte do druhého dne v lednici.
Těsto vyválejte, nakrájejte ho na obdélníky (6 x 4 cm), do poloviny z nich vykrojte srdíčko.
Do středu spodního dílu dejte trochu malinové/rybízové marmelády, přiklopte horním dílem, po stranách přimáčkněte vidličkou. Já jsem je před pečením potřela rozšlehaným vejcem (v receptu to uvedeno nebylo).
Pečou se na 180 °C dozlatova (cca 15 min).


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

CUKROV S VAJENM LIKREM 1

 

CUKROVÍ S VAJEČNÝM LIKÉREM

Těsto:
270 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
130 g Freee Směsi bílé bez lepku
6 g kypřicího prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
2 PL vaječného likéru
2 žloutky
200 g změklého másla

Těsto necháme přes noc odpočinout. Pečeme na 180 °C asi 8 minut.

Krém:
1x Krémová náplň vaječný koňak Dr. Oetker
200 ml studeného plnotučného mléka
3 PL moučkového cukru
125 g změklého másla

V míse vyšleháme krémovou náplň s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.oetker.cz/receptare/r/cukrovi-s-vajecnym-likerem

 

 

KVOV SRDKA I

 

KÁVOVÁ SRDÍČKA

Přísady:
65 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
35 g Freee Směsi bílé bez lepku
80 g mandlové mouky
120 g másla (na kostičky)
60 g třtinového cukru
1 žloutek
1/2 KL citrónové kůry
1 PL instantní kávy

Těsto necháme přes noc odpočinout v chladu. Vykrojená srdíčka pečeme na 180 °C asi 8 až 10 minut.

Krém:
100 g změklého másla
1 PL třtinového cukru
1/2 PL kakaa
1 KL vanilkové pasty
80 g rozpuštěné tmavé čokolády (použila jsem Callebaut cappuccino)

V míse vyšleháme máslo s cukrem do nadýchané pěny, pak zašleháme kakao, vanilkovou pastu a rozpuštěnou čokoládu.

Na dokončení:
čokoláda Callebaut cappuccino
bílá čokoláda

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách https://tchiboblog.cz/recept-kavove-cukrovi/