Freee Doves Farm


88281254 3544895372250465 7169154879292702720 o








ČOKOLÁDOVO – KARAMELOVÉ ROHLÍČKY

Přísady:

180 g másla (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
70 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
250 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
20 g kokosové mouky
3 lžíce kakaa

Karamelový krém:
250 g másla (bezmléčný nebo bezlaktozový tuk)
200 g karamelové kondenzované mléko

Karamelový krém bezmléčný:
5 lžic uvařeného hustého karamelového pudinku připraveného v mandlovém mléce, bez přidání cukru, 250 g bezmléčného nebo bezlaktózového másla, 5 lžíc karamelu bez mléka (viz. níže), 2 lžíce moučkového cukru nebo jiného sladidla

Náplň připravíme vyšleháním ingrediencí na krém buď mléčný nebo bezmléčný

Bezmléčný karamel:
60 g cukru moučka
50 g cukru krystal
30 g rostlinné smetany

Poleva:
čokoláda na vaření
tuk

Postup:
Do hrnce nasypeme cukr krystal, který za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda. Poté ho zalijeme rozehřátou smetanou, kterou zároveň zahříváme v jiném hrnci. Chvíli povaříme. POZOR! Při zalití smetany do rozpuštěného cukru vznikne hodně pěny. Stále mícháme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Pokud by karamel hodně tuhl, můžeme přidat vodu (cca 1–2 lžíce). Po vychladnutí přimícháme moučkový cukr.
Ze všech surovin vypracujeme na vále nebo v kuchyňském robotu těsto s použitím univerzální metly. Tuk používáme ztuhlý z lednice. Z těsta tvoříme nudličky, které rozmáčkneme do suchých rohlíčkových formiček a dáme péct do trouby na 180 °C. Ještě teplé vyklepáváme. Jakmile vychladnou, zdobicím nástavcem nastříkáme krém a dva rohlíčky spojíme. Konce rohlíčků máčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.


Za recept děkujeme paní Vlaďce Halatové.

 

 

 

Svatomartinske rohlicky 600x400 2


SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY 

Přísady:

250 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
150 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
250 g másla
250 ml smetany ke šlehání
špetka soli
1 vejce na potření upečených rohlíčků

Ořechová náplň:
1 bílek
200 g mletých vlašských ořechů
150 g cukr moučka

Postup:
Navážíme si mouku, přidáme nastrouhané vychlazené máslo a pomalu přiléváme šlehačku. Těsto lze zpracovat v robotu nebo ručně (tím, jak máslo měkne, začne trochu lepit).
Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice alespoň na hodinu.

Navážíme si ořechy, přidáme cukr a pomalu vmícháváme bílek. Tak až se nám celá hmota začne spojovat a trochu zatuhne. Necháme ještě chvíli odstát.

Vytáhneme těsto z lednice a ukrojíme si kousek. Zbytek zase zabalíme a vložíme do lednice, aby nám zbytečně máslo neměklo. Takto postupně ukrajujeme a zase vždy zbytek vrátíme do ledničky.
Těsto si podsypeme a vyvalíme tvar kruhu, který rozdělíme nožem na několik výsečí/trojúhelníků (lze válet přes potravinovou folii, aby se těsto nelepilo na váleček).
Na široký okraj trojúhelníku dáme ořechovou náplň a zarolujeme ke špičce, ohneme do tvaru U, aby se nám vytvořily rohlíčky. Okraje rohlíčků umáčkneme.
Hotové rohlíčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20–25 min. dozlatova. Po upečení je dobré rohlíčky potřít rozšlehaným vajíčkem a poté pořádně pocukrovat. Nechat vychladnout.

 

 

123107099 4589245221148803 7445801135574153684 n

 

 

 

 

 



LINECKÉ KYTIČKY

Přísady:
250 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
125 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
250 g tuku
125 g moučkového cukru
2 žloutky
pomerančová kůra

Postup:
- vypracujeme těsto
- necháme aspoň hodinu v chladu odpočinout
- vyválíme a vykrájíme kytičky, které klademe na plech
- pečeme při 180 °C
- po vystydnutí máčíme horní kytičky v pomerančové polevě
- následně slepujeme pikantní marmeládou a střed zdobíme čokoládou

Pomerančová poleva:
350 g moučkového přesátého cukru
pomerančová šťáva
pár kapek rumu

- moučkový cukr prosejeme a utřeme jej s několika lžícemi šťávy
- šťávu přidáváme k cukru postupně, musí vzniknout řídká, ale hladká a jednolitá poleva
- kytičky namáčíme vrchní stranou v polevě a hned můžeme zdobit
- po zaschnutí kytičky slepujeme marmeládou

 

cupkakes










ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY

Přísady:
190 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
60 g cukru moučka
125 g másla (bezlaktozového nebo rostlinného tuku)
1 sáček čokoládového pudinku bez lepku (může být i jiná příchuť)

Poleva:
čokoláda na vaření
plátek másla (nebo bezmléčného tuku)

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme na vále jemné těsto, které dáme na 20 minut
odležet do chladničky. Tuky používáme přímo z chladničky (nenecháváme povolit). S těstem se lépe pracuje, není potřeba přidávat mouku a cukroví pak není tvrdé.
Z těsta tvoříme rohlíčky. Pečeme při 170 °C do světle růžova.
Na plechu necháme úplně vychladnout. Po vychladnutí konce rohlíčků namáčíme v čokoládové polevě.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 

 

29792441 1915941251812560 1378465519546610656 n

 

 

 

 

 



PISTÁCIOVÉ STROMEČKY

Přísady:
140 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
60 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
3 balíčky pistáciového pudinku
125 g tuku
125 g cukru moučka
1 vejce

Poleva:
150 g bílé čokolády
2 lžičky 100 % tuku
pistáciové máslo (dle chuti)

- čokoládu spolu s tukem rozpustíme
- vmícháme pistáciové máslo a dohladka vymícháme

Krém:
180 g bílé čokolády
125 g smetany ke šlehání 33 %
50 g jemně mletých pistácií
20 g másla pokojové teploty

- čokoládu rozpustíme a zalijeme teplou smetanou
- promícháme, přidáme pistácie a promixujeme tyčovým mixérem
- na závěr vmixujeme máslo
- krém dáme do misky, zakryjeme folií a necháme několik hodin v chladu odležet

Postup:
- vypracujeme těsto a necháme v chladu odležet
- těsto vyválíme a vykrajujeme tvary
- pečeme na 180 °C dozlatova
- polovinu vychladlých stromečků máčíme v polevě a necháme zatuhnout
- nyní slepujeme stromečky krémem