ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY
Přísady:
190 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
60 g cukru moučka
125 g másla (bezlaktozového nebo rostlinného tuku)
1 sáček čokoládového pudinku bez lepku (může být i jiná příchuť)
Poleva:
čokoláda na vaření
plátek másla (nebo bezmléčného tuku)
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme na vále jemné těsto, které dáme na 20 minut
odležet do chladničky. Tuky používáme přímo z chladničky (nenecháváme povolit). S těstem se lépe pracuje, není potřeba přidávat mouku a cukroví pak není tvrdé.
Z těsta tvoříme rohlíčky. Pečeme při 170 °C do světle růžova.
Na plechu necháme úplně vychladnout. Po vychladnutí konce rohlíčků namáčíme v čokoládové polevě.
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.