Freee Doves Farm


SCHWARZWALDSK DORTKY 2

 

SCHWARZWALDSKÉ DORTÍČKY
Přísady:

230 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
110 g Směsi bílé bez lepku
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 vejce
1 PL kakaa (8 g)

Náplň:
200 g bílé čokolády
100 ml smetany ke šlehání 40%
višňová/třešňová marmeláda (já dala i zbytek rybízové)

Na polevu:
100 g mléčné/hořké čokolády
15 g kakaového másla

Na posypání:
nastrouhaná/nasekaná čokoláda

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice. (S těstem se krásně pracovalo.) Vyválíme si plát silný cca 4 mm, pečeme na 180 °C asi 8 minut.
Krém (ganache) si připravíme tak, že ohřátou smetanu nalijeme na rozlámanou čokoládu, vymícháme dohladka a dáme přes noc ztuhnout do lednice. Na druhý den vyšleháme. (Mně krém chyběl, musela jsem si přidělat druhý, takže doporučuji rovnou z dvojité dávky nebo alespoň z jedné a půl dávky.)
Slepená kolečka jsem dala vychladit, pak jsem je namočila do rozpuštěné čokolády a posypala nastrouhanou čokoládou (lepší je sypat lžičkou, v ruce rychle měkne).
Nakonec pomocí pevného sáčku s ustřiženou špičkou naneseme marmeládu.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.