Freee Doves Farm


PERNKOV KOL S RYBZEM 1


PERNÍKOVÝ KOLÁČ S RYBÍZEM
(V receptu je uvedena celá dávka, stačila by poloviční. Pokud uděláte celou, je možné ze zbytku vykrájet perníčky).

Přísady:
160 g Freee Směs bílá bez lepku
160 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
80 g Freee Rýžová mouka bez lepku
20 g vanilkového cukru
140 g moučkového cukru
2 vejce
132 g medu
70 g rozpuštěného másla
16 g holandského kakaa
3 g jedlé sody
1 PL perníkového koření
2 KL mleté skořice

400 g červeného rybízu/borůvek
rybízová marmeláda

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Zabalené do potravinové fólie necháme do druhého dne v lednici.
Z těsta vyválíme placku cca 5 mm silnou, vykrojíme velký kruh. Ten pomažeme marmeládou a posypeme ovocem (zhruba 3 cm od okraje necháme těsto volné, budeme přes ovoce přehýbat volné okraje těsta). Ovoce podle chuti/potřeby pocukrujeme. Můžeme ozdobit malými perníčky.
Pečeme na plechu s pečicím papírem na 180 °C 20 až 30 minut.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.





Pizza 1

PIZZA
(bez lepku, vajec a třeba i bez mléka, pokud použijete veganský sýr)

Přísady (na 1 velkou pizzu):
300 g vlažné vody
1 lžička lněného semínka
1 lžička chia semínka
1 lžička sušeného droždí
15 g olivového oleje
1 lžička soli
280 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku

Řídké těsto nandáme lžící na plech s pečicím papírem a rozetřeme lžící do stran. Poklademe tím, co máme na pizze rádi.
Pečeme na 230 °C.

 






Jablen kol 1

 

LEGENDÁRNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ

Přísady:
500 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g moučkový cukr
250 g tuku
2 vejce
2–3 lžíce mléka, podle potřeby (může být rostlinné)
špetka soli
kůra z jednoho citronu či pomeranče

Jablečná náplň:
1,5 kg očištěných a nastrouhaných jablek
1,5 vanilkového pudinku
150 g cukru krupice
lžíce skořice

Postup:
- ze všech surovin vypracujeme těsto
- z hotového těsta odebereme 1/3 a tu dáme do mrazáku, zbytek uložíme do lednice, než si připravíme jablka
- nastrouhaná jablka smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a skořicí
- plech si vymažeme a rovnoměrně rozprostřeme těsto (ručně natlačím)
- namažeme pikantní marmeládou a poklademe naplní z jablíček
- na jablka nastrouháme těsto z mrazáku
- můžeme posypat oříšky
- pečme na 180 °C dozlatova
- krájíme po vychladnutí

 

Lit kynut t 1

LITÝ KYNUTÝ TÁČ

Přísady:
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
50 g krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
2 lžičky kvasnic
1 vejce
80 g oleje
citronová kůra
špetka soli

Postup:
-vše promícháme
- necháme hodinu kynout pod igelitem
- pak těsto rozetřeme na vymazaný plech nebo na plech s pečící podložkou nebo papírem
- poklademe ovocem, posypeme posypku
- po 20 minutách kynutí na plechu pečeme na 170 °C do růžova (cca 25-30 min)

Posypka:
50 g rozpuštěného másla
50 g na hrubo namletých ořechů
50 g pískového cukru
50 g bezlepkových ovesných vloček
2 lžíce Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
lžíce skořice

- vše smíchat








Hrnkov makov s tvarohem a broskvemi 1

HRNKOVÝ MAKOVÝ S TVAROHEM A BROSKVEMI

Přísady:
1 hrnek (300 ml) Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
další hrníček naplníme do půlky mletým mákem, 2 lžícemi mletých ořechů a dosypeme Freee Doves Farm Samokypřící směsí
3 vejce
¾ hrnku cukru moučka
½ hrnku oleje
hrnek mléka
špetka soli
500 g tvarohu
1 vejce
2 vanilkové cukry
broskve

Postup:
- vejce s cukrem vyšleháme do pěny
- vmícháme ostatní ingredience
- hmotu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech
- lžící klademe hromádky tvarohu (vymíchaný tvaroh, cukr a vejce)
- nyní poklademe broskvemi
- pečeme při 180°C