Těstoviny Marinara
O tomto receptu:
Těstoviny a la Marinara, která se obvykle připravuje bez masa, pochází z jižní Itálie. Bohatou rajčatovou omáčku můžete zkombinovat s našimi kukuřično-rýžovými vřeteny. Pokud chcete veganskou verzi, nahraďte parmazán rostlinným parmazánem. Tento pokrm je ideální jako vydatný rodinný oběd nebo večeře – skvělým doplňkem bude zelený salát.
Ingredience:
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 20 černých oliv, vypeckovaných
- 2 lžíce kaparů
- 800 g rajčat, čerstvých nebo konzervovaných
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oregana
- 2 lžíce tymiánu
- 400 g těstovin FREEE
- 25 g parmazánu nebo rostlinného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Vložte je do velké pánve, přidejte olej a opékejte, dokud cibule nezměkne.
- Nasekejte olivy a kapary, nakrájejte rajčata a přidejte je do pánve spolu s rajčatovým protlakem, oreganem a tymiánem. Ochuťte solí a pepřem, přikryjte a nechte jemně probublávat asi 20 minut.
- Do velkého 2litrového hrnce nalijte vodu asi do tří čtvrtin, přidejte trochu soli a přiveďte k prudkému varu. Vložte těstoviny, promíchejte, aby se neslepily, a vařte bez pokličky 7 minut.
- Opatrně vyjměte jeden kousek těstovin a rozkrojte jej bokem vidličky. Pokud klade odpor, pokračujte ve vaření a test opakujte každou minutu, dokud nejsou těstoviny al dente – tedy na skus.
- Těstoviny slijte v cedníku nad dřezem a přidejte je do pánve s omáčkou.
- Promíchejte, rozdělte do misek a podávejte s miskou nastrouhaného parmazánu.