📣 AKCE A NOVINKY:

Těstoviny Marinara

Těstoviny Marinara

O tomto receptu:

Těstoviny a la Marinara, která se obvykle připravuje bez masa, pochází z jižní Itálie. Bohatou rajčatovou omáčku můžete zkombinovat s našimi kukuřično-rýžovými vřeteny. Pokud chcete veganskou verzi, nahraďte parmazán rostlinným parmazánem. Tento pokrm je ideální jako vydatný rodinný oběd nebo večeře – skvělým doplňkem bude zelený salát.


Ingredience:

  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 20 černých oliv, vypeckovaných
  • 2 lžíce kaparů
  • 800 g rajčat, čerstvých nebo konzervovaných
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oregana
  • 2 lžíce tymiánu
  • 400 g těstovin FREEE
  • 25 g parmazánu nebo rostlinného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Vložte je do velké pánve, přidejte olej a opékejte, dokud cibule nezměkne.
  2. Nasekejte olivy a kapary, nakrájejte rajčata a přidejte je do pánve spolu s rajčatovým protlakem, oreganem a tymiánem. Ochuťte solí a pepřem, přikryjte a nechte jemně probublávat asi 20 minut.
  3. Do velkého 2litrového hrnce nalijte vodu asi do tří čtvrtin, přidejte trochu soli a přiveďte k prudkému varu. Vložte těstoviny, promíchejte, aby se neslepily, a vařte bez pokličky 7 minut.
  4. Opatrně vyjměte jeden kousek těstovin a rozkrojte jej bokem vidličky. Pokud klade odpor, pokračujte ve vaření a test opakujte každou minutu, dokud nejsou těstoviny al dente – tedy na skus.
  5. Těstoviny slijte v cedníku nad dřezem a přidejte je do pánve s omáčkou.
  6. Promíchejte, rozdělte do misek a podávejte s miskou nastrouhaného parmazánu.