LEHKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT se zeleninou a řeckým sýrem
Použité suroviny:
————————————
• Freee kukuřično-rýžová vřetena
• červená a žlutá paprika
• rajčata: žlutá, červená, cherry
• okurka
• cizrna ve slaném nálevu
• olivy
• mozzarella
• uvařené vajíčko
• řecký sýr (kupuji v Lidlu: Adriatikos)
• sůl a koření (pepř, bazalka, provensálské bylinky)
• čerstvé bylinky: bazalka, oregano
• výhonky microgreens
• olivový olej
Postup:
———————————
1) Zeleninu, sýry, uvařené vejce nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, zakápneme olivovým olejem, přidáme najemno nasekané bylinky, cizrnu, těstoviny od @freeedovesfarmcz , které si uvaříme podle návodu na obalu a lehce promícháme.
2) Hotový salát podáváme s výhonky microgreens
DOBROU CHUŤ
TIP Kdo má rád tuňáka může přidat konzervu tuňáka naloženého v olivovém oleji.
TIP Do těstovinového salátu přidávám pro lepší chuť sezamová, dýňová nebo slunečnicová semínka: mohou být i opečená.
TIP Do salátu lze nasypat také pár bezlepkových kuliček do polévky: vznikne tak křupavý element.
Děkujeme za recept paní Anně Podstawkové IG @recepty.bez.lepku