VELIKONOČNÍ OŘECHOVÉ CUPCAKES
Přísady (na 12 cupcaků):
240 ml Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (160 g)
160 ml mletých vlašských ořechů (60 g)
2 vejce
120 ml třtinového cukru (120 g)
120 ml rostlinného oleje
120 ml vaječného koňaku
4 g kypřícího prášku do pečiva
špetka skořice
Postup:
V jedné míse smícháme suché ingredience, ve druhé vyšleháme vejce, cukr a olej. Střídavě vmícháme moučnou směs a koňak – vždy dobře zašleháme.
Pečeme na 175 °C cca 15 minut (já pekla 20 minut). Špejlí zkontrolujeme, zda jsou cupcaky upečené.
Jogurtový krém:
400 g smetanového bílého jogurtu 10 % (po vykapání 200 až 220 g)
200 až 220 g smetany ke šlehání 40 %
45 g cukru krupice
1 KL vanilkového cukru
citrónová kůra
zelená/růžová gelová barva
Jogurt necháme přes noc vykapat (v lednici). Smetanu vyšleháme s oběma cukry do tuha, opatrně vmícháme jogurt a potravinářské barvivo.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.