NADÝCHANÉ PERNÍČKY S POVIDLY
Opět a zase, tentokrát s jarním/velikonočním motivem... A opět jsou luxusní!
Přísady:
130 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
130 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
65 g hladké rýžové mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
1 KL perníkového koření
1 KL mleté skořice
1 KL jedlé sody
1 až 2 KL citrónové šťávy
70 g medu
Při přípravě těsta je důležitý postup: z celkového množství mouky (300 g) dáme stranou 100 g, to přidáme v den pečení. Ze všech surovin (tedy kromě těch 100 g) připravíme těsto, bude hodně lepit. Dáme na 2 dny odpočinout do lednice. V den pečení přidáme zbývajících 100 g mouky, zapracujeme.
Pečeme na 200° C cca 8 minut.
Po vychladnutí slepíme povidly (já smíchám 200 g švestkových povidel, 100 g malinové/rybízové marmelády a 2 PL rumu).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.