LINECKÉ CUKROVÍ podle babičky Josefa Maršálka
Přísady (na cca 25 kousků):
200 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
90 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
20 g kukuřičného škrobu
200 g studeného másla
90 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
1 žloutek
špetka soli
hrst sekaných mandlí
domácí marmeláda
Postup:
V míse smícháme mouku se škrobem, pak přidáme špetku soli, studené máslo (na kostičky) a oba cukry. Zpracujeme (RYCHLE) v drobenku. Přidáme žloutek a opět RYCHLE zapracujeme. Těsto necháme odpočinout v chladu.
Vykrojené tvary s kruhovým otvorem potřeme před pečením rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Pečeme na 160 °C cca 10 minut.
Po vychladnutí slepíme marmeládou.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.