PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
Přísady:
70 g bílků
120 g cukru moučka
140 g rozmixovaných vlašských ořechů (nebo mandlí)
30 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 žloutek
Náplň (mléčná varianta):
250 g másla Moravia
6 lžic kondenzovaného slazeného mléka
2 lžíce kakaa
Náplň (nemléčná varianta):
5 lžic uvařeného hustého vanilkového (nebo smetanového pudinku připraveného v mandlovém mléce, bez přidání cukru)
250 g bezmléčného nebo bezlaktózového másla
2 lžíce kakaa
4 lžíce moučkového cukru nebo jiného sladidla
Náplň připravíme vyšleháním ingrediencí na krém buď mléčný nebo bezmléčný
Poleva:
čokoláda na vaření
bezmléčný tuk
Postup:
Polevu nad párou nebo opatrně v mikrovlnné troubě necháme rozpustit s bezmléčným tukem do řídké konzistence.
Rohlíčky připravíme tak, že z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého prosejeme mouku s cukrem. Přidáme žloutek a rozmixované ořechy, opatrně ručně zamícháme. Hladkou zdobičkou s větším průměrem tvarujeme na pečící papír rohlíčky. Vložíme do trouby na 160 °C, na horní a spodní ohřev, jakmile jdou z papíru krásně odlepit jsou upečené.
Na vychladlé rohlíčky pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou tvoříme z krému vlnovky.
Necháme ztuhnout ideálně v lednici nebo v zimě venku a poté namáčíme do rozpuštěné řídké čokolády.
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.