medvidci s plnou naruci 1Přísady:
210 g Doves farm směs bílá nebo DF bílá chlebová
140 g másla nebo Stelly pro bezmléčnou variantu
50 g moučkového cukru
1/3 lžičky xanthanu
mandle (loupané nebo neloupané), čtvrtky vlašských ořechů, sušené ovoce
čokoláda na vaření

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli, vlašský ořech nebo kousek sušeného ovoce. Opatrně přes tento „náklad“ ohneme jednu tlapičku. Pokud se nám při ohýbání tlapka ulomí (což se u bezlepkového těsta stává dost často), jen ji lehce přimáčkneme, aby zůstala držet u tělíčka. Medvídky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 160 °C asi 15 minut. Po upečení je necháme na plechu zcela vychladnout. Na závěr rozehřejeme čokoládu a párátkem nakreslíme každému medvídkovi oči a čumáček. Ti trpělivější mohou medvídkům nakreslit i drápky na tlapkách.