pernicky celiacekPřísady:
150 g medu
200 g cukru moučka
2 vejce
500 g samokypřící mouky DOVES FARM
koření do perníku (můžete použít i kupované)
1 lžička sody
80 g másla

Postup:
Vejce+med+cukr utřeme, do mouky přidáme sodu + koření a smícháme. Postupně přidáváme do hmoty. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. 1 den necháme odležet v lednici a můžeme se pustit do pečení. Těsto vyválíme na 2 mm tloušťku. Před podáním do trouby potřeme vodou a po upečení rozšlehaným vajíčkem. (vodu používáme, aby se perníčky při pečení nevysušovaly a zůstaly po upečení měkké)

Poleva na zdobení:
250 g cukru moučka (prosejeme)
2 lžíce citronové šťávy
1 bílek
(nádobu se zbylou polevou zakrýváme vlhkou utěrkou, aby poleva před dalším použitím netuhla)