MANDLOVÉ SUŠENKY S VANILKOU A MARCIPÁNEM
Na cca 35 sušenek:
60 g Freee chlebová směs bílá bez lepku
30 g Freee směs bílá bez lepku
80 g mandlové mouky
50 g moučkového cukru
80 g másla (nebo 40 g másla a 40 g Stelly)
1 žloutek
1 KL vanilkové pasty
špetka soli
Zdobení
250 g mandlového marcipánu ( barevného nebo potravinářskou barvu a obarvit )
kukuřičný škrob na podsypání
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice.
Na lehce pomoučeném vále vyválíme plát silný cca 0,5 cm.
Sušenky pečeme na 150° C (program horkovzduch) asi 6 min.
Marcipán vyválíme na tenký plát a vykrajujeme stejný tvar jako na sušenky.
Pokud se lepí, podsypeme marcipán škrobem.
Po vychladnutí sušenek metličkou potřeme meruňkovou marmeládou (s kapkou rumu) a nalepíme marcipán.
Můžeme pomocí razítka na sušenky vtisknout do marcipánu obrázek či písmenka ( razítka seženete v cukrářských potřebách ).
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: umlsalky.blogspot.com