DOMÁCÍ PERNÍK NA STROUHÁNÍ
Přísady:
125 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
125 g Freee Směs bílá bez lepku
140 g medu
100 ml mléka
1 vejce (malé)
2 g mletého hřebíčku
4 g mleté skořice
2 g mletého anýzu
2 g mletého zázvoru
1/2 KL mletého badyánu
1/4 KL čerstvě mletého pepře
4 g jedlé sody
2 g citrónové kůry
Postup:
Nejprve smícháme mouku s kořením. Přidáme med a v mléce rozšlehané vejce. Vypracujeme tuhé, lehce lepivé těsto. (Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky nebo mléka. Já jsem přidala trochu víc - 40 g Freee Směsi bílé bez lepku a 30 g rýžové hladké mouky.)
Těsto rozetřeme na pečicí papír (mělo by být silné cca 1,5 cm).
Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Vychladlý perník nakrájíme na menší kousky, necháme pořádně proschnout.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.