Freee Doves Farm



Aradov koleka se slanm karamelem 2


ARAŠÍDOVÁ KOLEČKA SE SLANÝM KARAMELEM

Přísady (těsto):
200 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
100 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
100 g arašídové mouky/mletých arašídů
100 g moučkového cukru
230 g másla

Ze všech surovin vypracujeme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odležet (lze udělat i den předem).
Těsto po částech rozválíme na tenko, vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 7 minut.
Vychladlá kolečka můžeme rovnou naplnit krémem nebo uložit do chladu a plnit až pár dnů před svátky.

Krém:
200 g cukru krupice
140 g smetany ke šlehání
6 g mořské soli
200 g másla

Máslo rozkrájíme na malé kostičky a necháme při pokojové teplotě změknout.
Cukr dáme do kastrůlku a při střední teplotě utavíme na karamel. Mezitím si ohřejeme smetanu a teplou vlijeme na karamel a mícháme.
Když je směs hladká, přidáme sůl a dobře promícháme.
Přelijeme do mísy a za občasného míchání necháme zchladnout na teplotu 45 stupňů.
Pak po kouskách pomalu zašlehejte změklé máslo. Ke konci zvyšte otáčky a vyšlehejte do světlého krému. Pokud je krém tekutější, dejte ho na pár minut do lednice a pak znovu našlehejte. Měl by být pevný a světlý.

Čokoláda:
200 g hořké čokolády
sekané arašídy

Čokoládu nasekejte, asi dvě třetiny dejte do misky a rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.
Když je čokoláda zcela rozpuštěná, přidejte zbylou třetinu a míchejte do úplného rozpuštění (tímto způsobem čokoládu rychleji ochladíte). Za občasného míchání nechte čokoládu zcela vychladnout, musí zůstat tekutá.
Slepená kolečka máčejte v čokoládě a ihned posypte sekanými arašídy. Pokud máte čokoládu správně vychlazenou, bude na kolečku rychle tuhnout.


Za recept děkujeme Milušce Jakšové a Míše Landové.