VĚNEČKY
Přísady (na cca 20ks):
125 ml vody
38 g oleje
špetka soli
90 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
120 g vejce
Postup:
- sůl, vodu a olej dáme vařit
- do vroucího vsypeme mouku a restujeme 3-5 minut
- vložíme do šlehací mísy, mícháme pomocí háků na nízký stupeň do vychladnutí
- do chladné hmoty přidáváme postupně po trochách vejce
- na lehce vymazaný plech stříkáme věnečky
- před vložením do trouby korpusy postříkáme vodou
- pečeme 10 minut při teplotě 220 °C, TROUBU NEOTVÍRAT!!!!
- pak ztlumíme na 180 °C a necháme korpusy ještě vysušovat (nesmí na pohmat pružit)
- vystydlé korpusy rozkrojíme a plníme krémem
- povrch zdobíme polevou, čokoládou nebo pouze cukrujeme
Přísady (krém):
400 ml mléka
90 g cukru
2 vanilkové pudinkové prášky
100 g másla
vanilkový cukr
Postup:
- uvaříme pudink, který necháme vystydnout (přikrýt igelitem)
- do studeného pudinku přidáváme postupně máslo pokojové teploty
- nakonec přidáme vanilkový cukr