zelena babovkaPřísady:
1 špenátový protlak (v hrnci trochu vydusíme,
bez cibule, bez soli a česneku!)
3 vejce
150 ml oleje
50 ml vody
200 g krystalu
1 vanilkový cukr
400 g Doves Farm Samokypřící směsi nebo Doves Farm směs bílá + pr. do pečiva
špetka soli
kúra a šťáva z jednoho citronu
4 lžíce rumu
sušené brusinky (letos jsme dávala rozinky)

Postup:
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, přidáme olej, rum, citronovou šťávu a kúru, vychladlý špenát, sušené brusinky, mouku a nakonec přidáme sníh z bílků, ušlehaný s druhou polovinou cukru a špetkou soli. Formu vymažeme (máslem, sádlem) a vysypeme mletým kokosem, poté do formy nalijeme těsto. Pečeme 45 - 1 hodinu na 160°C.