strapate hvezdickyPřísady:
300 g Doves Farm směs bílá bez lepku nebo bílá chlebová
80 g cukru moučka
180 g másla nebo Stelly pro bezmléčnou variantu
½ lžičky xanthanu
kůra z ½ citronu
čokoládová poleva (trocha ztuženého tuku, hořká čokoláda,
pro bezmléčnou variantu bez obsahu mléčných složek)
jemně strouhaný kokos
pikantní džem

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme malé hvězdičky. Pečeme při 160 °C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve poté jej přendáme. Polovinu hvězdiček potřeme svrchu čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Poté slepujeme jednu čistou a jednu ozdobenou hvězdičku pikantním džemem, nejlépe rybízovým nebo lineckou směsí.