Freee Doves Farm


dynovy kolac s pecany








DÝŇOVÝ KOLÁČ S PEKANOVÝMI OŘECHY

Přísady:
200 g Freee Směs bílá bez lepku
100 g másla
4 lžíce vody
200 g pečené dýně
2 vejce
300 g kondenzovaného mléka
kůra z jednoho citronu
100 g pekanových ořechů

Postup:
Upečte dýni, dokud slupka nezměkne. Vnitřek vydlabejte a rozmačkejte (odložte na pozdější použití).

Pomocí vidličky rozmíchejte máslo s moukou až získáte konzistenci drobenky. Přidejte 3 lžíce vody a rychle vypracujte těsto do bochánku. Bezlepkové těsto vstřebává více vody nežli normální, proto přidejte dalších 5 lžic vody. Zabalte těsto do igelitové folie a nechte uležet alespoň 30 minut.
Těsto umístěte na vysypaný povrch nebo mezi folii. Těsto vyválejte tak aby se vám vešlo do litrové pečící formy a pomocí prstů ho do formy vtlačte.

Pečte v předehřáté na 190 °C (normální trouba), 170 °C (horkovzdušná trouba) 20 minut.

Mezitím smíchejte dýňovou kaši, vejce a kondenzované mléko a nastrouhanou kůru z citronu. Vyndejte z trouby těsto a stáhněte teplotu o 20 stupňů. Do upečeného těsta nalijte dýňovou směs. Navrch umístěte pekanové ořechy.

Pečte 45 až 50 minut na nižší teplotu - 170 °C (normální trouba), 150 °C (horkovzdušná).