RED VELVET ROLÁDA
Na plát:
130 g Free Směsi bílé bez lepku
15 g kakaa
1 KL kypřicího prášku do pečiva
4 vejce
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
50 ml oleje
2 PL bílého jogurtu
1 KL vinného bílého octu
1 KL červené potravinářské barvy
Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny (asi 5 minut), pak přidáme olej, ocet, bílý jogurt a potravinářskou barvu.
Promícháme. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
Pečeme na 220° C asi 7 minut.
Krém:
125 g mascarpone
125 g lučiny
50 g moučkového cukru
175 g smetany ke šlehání 40%
1/2 KL vanilkového extraktu
Mascarpone, sýr a cukr společně prošleháme, pak přilijeme smetanu s vanilkovým extraktem a vyšleháme hustý krém.
Na dokončení:
sněhové pusinky
bílá čokoláda (na nalepení pusinek)
jedlé květy
Můžete celou roládu navíc postříkat červeným sprejem ( lze pořídit např. v obchodě s cukrářskými potřebami Ozdobdort ).
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: Tipynavylety a Vikendovepeceni.cz