KŘEHKÉ MÁSLOVÉ SUŠENKY S DŽEMEM
Přísady:
130 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
70 g Freee Směsi bílé bez lepku
120 g másla
60 g moučkového cukru
8 g vanilkového cukru
1 vejce
1/2 KL kypřícího prášku do pečiva (prosít)
špetka soli
pomerančová kůra Dr. Oetker
Postup:
Nejprve v míse prošleháme (na nejvyšší rychlost) změklé máslo (asi 1 minutu).
Přisypeme oba cukry a špetku soli a pokračujeme ve šlehání (3 až 4 minuty).
Nakonec zašleháme vejce (3 minuty).
Prosátou mouku s práškem do pečiva vmícháme opatrně stěrkou (opatrně a rychle).
Těsto přendáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naneseme na plech s pečicím papírem. Uprostřed sušenky uděláme prstem důlek, další zdobičkou naneseme marmeládu.
Pečeme na 190 °C 10 až 12 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách varimedobroty.cz