ARAŠÍDOVÉ CUKROVÍ
Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
50 g Freee Směsi bílé bez lepku
100 g tuku
100 g arašídové mouky/mletých nesolených arašídů
50 g medu
1/4 KL mleté kávy
Dále:
čokoláda
kakaové máslo
arašídová pomazánka/Nugeta/marmeláda
sekané nesířené arašídy
Postup:
Vypracované těsto necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc).
Vykrájené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170 °C asi 7 minut.
Polovinu upečených tvarů namočíme do čokoládové polevy (nalámanou čokoládu a tuk rozehřejeme ve vodní lázni) a ihned posypeme sekanými arašídy. Slepujeme oříškovou pomazánkou nebo marmeládou.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách nejrecept.cz.