kynuta babovkaIngredience:
430 ml teplého mléka
7 g psyllia (dáme na chvíli do mléka, aby psyllium nabobobtnlo)
(Psyllium je přírodní vláknina, která poskytuje bezlepkovému pečivu pružnost. Zakoupíte v každé lékárně)

Pak přidáme:
2 vejce
90 g tuku - (použili jsme 60 g sádla + 30g másla (rozpuštěné, ne horké, je však možné použít pouze máslo)
špetka soli
40 g cukru + 1 vanilkový (kdo rád sladší, dáme více cukru)
lžíci rumu
čtvrtku nastrouhaného muškátového oříšku
citronová kůra
450 g Doves Farm samokypřící směs
půl sáčku sušených kvasnic

Nádivka:
smícháme půl sáčku namletého máku s půl kelímkem povidel,
trochu citronové kůry, lehce naředíme horkou vodou, dle chuti přisladíme a vmícháme hrst rozinek. Možno udělat i ořechovou nádivku.

Postup:
Těsto dobře vypracujeme (hnětli jsme asi 10 min.), vrstvíme do vymazané formy po části těsto a nádivku. Poslední vrstva těsto. Necháme nakynout min 40 min. Do trouby vložíme hrnek s vodou. Pečeme 15 min. na 200°C, pak stáhneme na 180°C. Celková doba pečení 30-45min, dle trouby.