Freee Doves Farm


okoladove srdce 1








VALENTÝNSKÝ MALINOVÝ DORT

Přísady:
270 ml mléka
2 lžíce másla
5 vajíček
375 g moučkového cukru
vanilkový cukr
špetka soli
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
5 lžic kakaa

Postup:
Máslo s mlékem zahříváme v kastrůlku, dokud se máslo nerozpustí, pak odstavíme. Vyšleháme hustý sníh z bílků se špetkou soli a polovinou cukru.
Žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem vyšleháme do husté světlé hmoty. Do žloutkové hmoty zašleháme zchladlé mléko s máslem, následně vmícháme mouku a kakao a nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto pečeme při 180 °C cca 30 minut (dle trouby, zkoušíme špejlí) ve vymazané a vysypané formě (pokud nemáme formu srdce, pečeme v jiné formě a následně tvar srdce vykrojíme podle nakreslené šablony).
Zchladlý korpus rozřízneme a plníme šlehačkou s malinami.

Šlehačka:
200 ml šlehačky
200 g čerstvých nebo rozmražených okapaných malin

Šlehačku vyšleháme (dle chuti můžeme přidat moučkový cukr) a vmícháme rozmačkané maliny.
Povrch srdce potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme malinami.

Poleva:
200 g čokolády (70%)
200 g šlehačky

Smetanu dáme vařit, jakmile začne lehce bublat, stáhneme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu.
Poleva je krásně hustá a lesklá, dobře se krájí.