PIZZA BEZ KYNUTÍ
Další rychlý, jednoduchý a chuťově skvělý recept na pizzu bez droždí.
Přísady:
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
180 g zakysané smetany
5 g soli
4 g kypřícího prášku do pečiva
3 až 4 PL vlažné vody
1 PL olivového oleje (přidat jako poslední)
kukuřičný/bramborový škrob na podsypání
Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které dáme na 20 minut do lednice.
Rozdělíme na 6 až 8 dílů.
Z jednotlivých dílků uděláme kuličky, z kterých vyválíme mini pizzy, cca 2 mm silné.
Můžeme potřít kečupem, přidat šunku a sýr nebo cokoliv dle vlastní chuti.
Pečeme na 220°C 12 až 15 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která ho převzala od paní Radky Vrzalové.