Freee Doves Farm


88281254 3544895372250465 7169154879292702720 oPřísady:

 
 
4ks    vajec (zvlášť bílky a žloutky)
200g  šlehaného podmáslí ( v případě alergie na mléčnou složku použijte rostliný jogurt nebo smetanu vyšlehanou s rostlinným mlékem )
 
180g  cukru krystal ( 220g nebo kokosového cukru )
100g  oleje
2 balíčky vanilkového cukru
400g  bezlepkové samokypřící směsi Freee Doves Farm
3  lžíce kakaa ( přidáme do poloviny těsta )
 
 
Postup:
 
Čokoládová poleva
Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Žloutky, podmáslí, olej, vanilkový cukr a mouku vyšleháme. Tuhý sníh opatrně smícháme se žloutkovou směsí. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa. Nachystáme si chlebíčkovou formu ( 30 x 12 cm ), vyložíme si jí pečícím papírem. Střídavě lijeme do formy světlé a tmavé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a vpich nezacelí, pokud nezacelí a nelepí je chlebíček hotový. 
Chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit dle fantazie. 
 
Za recept děkujeme Vladěně Halatové.