Přísady:
4ks vajec (zvlášť bílky a žloutky)
200g šlehaného podmáslí ( v případě alergie na mléčnou složku použijte rostliný jogurt nebo smetanu vyšlehanou s rostlinným mlékem )
180g cukru krystal ( 220g nebo kokosového cukru )
100g oleje
2 balíčky vanilkového cukru
400g bezlepkové samokypřící směsi Freee Doves Farm
3 lžíce kakaa ( přidáme do poloviny těsta )
Postup:
Čokoládová poleva
Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Žloutky, podmáslí, olej, vanilkový cukr a mouku vyšleháme. Tuhý sníh opatrně smícháme se žloutkovou směsí. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa. Nachystáme si chlebíčkovou formu ( 30 x 12 cm ), vyložíme si jí pečícím papírem. Střídavě lijeme do formy světlé a tmavé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a vpich nezacelí, pokud nezacelí a nelepí je chlebíček hotový.
Chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit dle fantazie.
Za recept děkujeme Vladěně Halatové.