cupkakes

Přísady:

250 g Freee - Doves Farm samokypřící směsi
3 g kypřícího prášku do pečiva
200 g pomazánkového másla (např. Choceňské)
50 ml smetany ke šlehání (nebo mléka)
špetka soli
vejce + 1 PL mléka na potření
Meruňková/broskvová náplň:
čerstvé nebo kompotované ovoce
50 - 100 g bezlepkových sušenek
80 - 100 g cukru krupice
12 g vanilkového cukru

Postup:

Mouku s práškem do pečiva prosejeme, přidáme pomazánkové máslo, smetanu (nebo mléko), sůl a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho 60 minut odpočinout v lednici.
Rozdělíme na 2 nebo 3 části, z každé vyválíme plát asi 4 mm silný.
Nejprve těsto posypeme drcenými sušenkami, naskládáme ovoce (nakrájené na silnější pláty), pocukrujeme. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Pekla jsem na 180° až 190° C cca 30 minut.
 
Za recept děkujeme Miluši Jakšové.