Od @adrikemka
Přísady:
¼ hrnku rozpuštěného veganského másla
1 hrnek vlažného rostlinného mléka
3/4 hrnku kokosového cukru
1 ČL sody bikarbony
1 ½ ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového extraktu
½ ČL skořice
2 hrnky Freee Doves farm samokypřící mouky
1 hrnek rybízu
Postup:
Potřebujeme:
formu na donutky (*pokud nemáte formu na donutky, můžete použít formy na muffiny)
hrnek = 230 ml
1. Smícháme rozpuštěné máslo a vlažné mléko s cukrem, sodou bikarbonou, práškem do pečiva, vanilkou a skořicí.
2. Přidáme prosátou mouku a vymícháme vláčné těsto.
3. Jemně stěrkou vpracujeme do těsta rybíz.
4. Připravíme si formičky na donutky, vymastíme olejem, aby se donutky nepřilepily a nalejeme do nich těsto. Stačí do tří čtvrtin, aby měly kam růst.
5. Pečeme cca 25 minut na 175 °C.