PERNÍKOVÝ KOLÁČ S RYBÍZEM
(V receptu je uvedena celá dávka, stačila by poloviční. Pokud uděláte celou, je možné ze zbytku vykrájet perníčky).
Přísady:
160 g Freee Směs bílá bez lepku
160 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
80 g Freee Rýžová mouka bez lepku
20 g vanilkového cukru
140 g moučkového cukru
2 vejce
132 g medu
70 g rozpuštěného másla
16 g holandského kakaa
3 g jedlé sody
1 PL perníkového koření
2 KL mleté skořice
400 g červeného rybízu/borůvek
rybízová marmeláda
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Zabalené do potravinové fólie necháme do druhého dne v lednici.
Z těsta vyválíme placku cca 5 mm silnou, vykrojíme velký kruh. Ten pomažeme marmeládou a posypeme ovocem (zhruba 3 cm od okraje necháme těsto volné, budeme přes ovoce přehýbat volné okraje těsta). Ovoce podle chuti/potřeby pocukrujeme. Můžeme ozdobit malými perníčky.
Pečeme na plechu s pečicím papírem na 180 °C 20 až 30 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.