ŠTRÚDL Z JOGURTOVÉHO TĚSTA
Sezóna jablečných závinů, štrúdlů, koláčů a jiných dobrot je teprve před námi, ale protože bylo potřeba zlikvidovat větší balení jogurtu, vyzkoušela jsem další nový recept. A aby byl výsledek skutečně fenomenální, jablečnou náplň jsem připravila podle pana Maršálka. A výsledek byl opravdu fantastický!
Na 2 záviny:
300 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
70 g změklého másla
200 ml bílého smetanového jogurtu
špetka soli
Postup:
Suroviny na štrúdl zpracujeme v hladké těsto a dáme odležet do lednice. (Nechala jsem asi 2 hodiny, příště klidně víc.)
S těstem se zpočátku dobře pracovalo, když se začalo lepit, pomohla jsem si pečicím papírem.
Jablečná náplň:
5 červených jablek
1 skořicový cukr
1 PL mleté skořice
1 hrst rozinek
1 hrst mandlí
2 PL strouhaného bezlepkového perníku
vejce na potření
strouhaný kokos na posypání
moučkový cukr
Jablka i se slupkou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními surovinami. Podle potřeby dosladíme.
Rozválené těsto posypeme strouhaným kokosem, nandáme náplň a zabalíme. (Těsto se mi trochu trhalo, ale díky pečícímu papíru jsem to zvládla.)
Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
Pekla jsem na 180° C cca 30 minut.
Za recept děkujeme paní Miluši Jakšové.