Freee Doves Farm


88281254 3544895372250465 7169154879292702720 oPřísady:

5 vajec
125 g cukru krupice
25 g másla
25 g kakaového prášku
100 g Freee - Doves Farm self raising white flour
špetku soli
500 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
5 PL medu (cca 165 g)
plech o rozměrech 40 x 35 cm
 
Postup:
Rozpustíme máslo. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (šlehat na nejnižší až střední výkon), poté pomalu přilejeme a zašleháme máslo. Nakonec vmícháme mouku se solí a kakaem.
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 160° C cca 15 minut, poté pootevřeme troubu, necháme 5 minut ve vypnuté troubě, poté plech s korpusem vyjmeme a necháme zchládnout.
Krém připravíme šleháním tří surovin pokojové teploty, tzn. zavčas vytáhnout mascarpone a šlehačku z lednice. Pokud máte obavy, jestli se krém povede, přečtěte si, co o přípravě krému píše autorka receptu. (Vlastně doporučuji přečíst celý článek, možná se stejně jako já něčemu přiučíte...)

Za recept děkujeme Miluši Jakšové.