Freee Doves Farm


kavove ezy

Kávové řezy bez lepku

120 g Freee Samokypřící směs bílá
6 vajec ( zvlášť bílky a žloutky)
90 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa ( např. Dr. Oetker )
100 ml horké vody
3 lžičky rozpustné kávy
2 lžíce oleje

 Krém 1.
600 ml mléka (rostlinné nebo bezlaktózové mléko)
2 balíčky pudinkového prášku (Caffé Latte, nebo karamelový, vanilkový)
3 lžíce sladidla
200 g másla (bezlaktózové nebo rostlinné)
2 lžíce rumu
2 lžičky rozpustné kávy

 Krém 2.
500 ml smetany ke šlehání 33% Moravia
Ozdobíme kakaem

Postup:
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Vyšleháme tuhý sníh z bílků.
V další míse vyšleháme žloutky s cukrem, olejem a horkou vodou ve které rozpustíme 3 lžičky rozpustné kávy.
Žloutkovou směs vyšleháme do pěny a opatrně smícháme se sněhem z bílků, pak vmícháme mouku s kakaem.
Plech vyložíme pečícím papírem na který nalijeme těsto (velikost plechu 38 x 25 cm ) a dáme do trouby upéct

V hrnci přivedeme mléko k varu a nalijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve trošce mléka, cca 3 minutky necháme probublat a vychladíme.
K pudinku přidáme máslo, sladidlo, rum, 2 lžičky rozpustné kávy a vše vyšleháme na jemný krém.
Na vychladlý korpus naneseme pudinkový krém, dáme vychladit.
Smetany vyšleháme a naneseme na pudinkový krém, rovnoměrně rozetřeme a posypeme kakaem.
Vložíme do lednice na vychladnutí.

Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.