Freee Doves Farm


metro

METRO DEZERT

 Na těsto:

4 vejce (pokojové teploty)
100 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
80 g mandlové mouky
60 g Freee Směs bílá bezlepku
60 ml mléka (pokojové teploty)
1/4 KL soli

 Na krém:

50 g změklého másla
2 PL rumu
50 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru

 Na dokončení:

400 g fondánu
100 g hořké čokolády

Žloutky vyšleháme s cukry (vanilkovým a s 50 g cukru krupice) do husté pěny.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu (se špetkou soli a zbývajícím cukrem).
Do žloutkové směsi vmícháme obě mouky a mléko, pak opatrně zapracujeme sníh.
Těsto má být po rozetření na plech cca 2 cm vysoké, použila jsem malý plech (cca 26 x 20 cm).
Pečeme na 180° C (kontrola špejlí).
Vychladlý korpus rozkrájíme na obdélníky o velikosti 3 x 7 cm (se šablonou bude jeden kousek jako druhý).
Suroviny na krém vyšleháme. (I když krému bylo tak akorát, připravila bych ho příště z 1,5 dávky, aby se jednotlivé kousky víc obmazaly.)
Každý kousek upečeného piškotu obmažeme krémem ze 4 stran (držíme za boky, které se budou máčet v čokoládě) a zabalíme do fondánu.
(můžete si připravit šablonu z kartonu o velikosti cca 7 x 10,7 cm.)

Dáme vychladit. Pak už jen zbývá namočit konce do rozpuštěné čokolády a je hotovo. 

                      

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:fresh.iprimaProzeny