Freee Doves Farm


88281254 3544895372250465 7169154879292702720 oPřísady:

150 g dýně hokaido
300 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
60 g Freee - Doves Farm bílá chlebová směs
1 KL kukuřičného škrobu
sůl
pepř
kmín
majoránku
sádlo ( olej na smažení)

Postup:
1. Dýni umyjte a i se slupkou nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory oškrábejte a také nastrouhejte, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, a všechny ingredience kromě sádla (oleje) společně promíchejte. Nenechte směs stát a ihned ji zpracujte dál.
2. Lžičku sádla (oleje) rozehřejte v pánvi. Část těsta přeneste na pánev, lžící rozetřete na sotva centimetr vysokou vrstvu a na středně silném plameni osmahněte po obou stranách dozlatova, celkem asi 3-4 minuty. Vyjměte a nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk. Dýňáky můžete podávat nejen samotné, ale také jako přílohu k dušenému masu.

Za recept děkujeme Miluši Jakšové.