rychle bulky bez kynutiPřísady:
3 lžíce (15 g) psylia
3 lžíce (30 g) lněného semínka - lze nahradit i mletým chia semínkem, lněné je vhodnější
250 g tvarohu ve vaničce
3 lžíce vody
2 vejce
1,5 lžíce olivového oleje
1 lžička octu
140 g Freee Doves Farm bílé chlebové mouky
1 lžička drceného kmínu
1/4 lžičky sody
1 prášek do pečiva

3/4 lžičky soli

50 g čerstvého baby špenátu

Postup:

? psyllium a len si umeleme nejlépe na el. mlýnku na kávu
? do nádoby dáme tvaroh, vodu, olej, vejce, špenát a dobře promícháme
? do vzniklé hmoty přisypeme suché ingredience
? zpracujeme v kompaktní hmotu (příp. přidáme trochu vody)
? vzniklé těsto necháme chvíli odstát a následně rozdělíme na 6 částí
? z každé části mokrýma rukama vytvarujeme bulku, kterou posypeme semínky či kmínem
? přendáme na plech vyložený pečícím papírem
? pečeme při 180°C
Pokud si přejeme upéci chlebík, vytvoříme mokrýma rukama bochníček a dáme na plech, nebo dáme těsto do pečící formy